Το απόλυτο burger μανιταριών

Το απόλυτο burger μανιταριών

Το απόλυτο burger μανιταριών όπως λέει και ο τίτλος της συνταγής δεν περιέχει τίποτα άλλο εκτός από μανιτάρια. Δεν περιέχει ούτε όσπρια, ούτε πατάτα ούτε κάποιο δημητριακό.

Η σκόνη από αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι αρκεί για να δώσει ένταση, για να δέσει το μπιφτέκι και να μην σπάει στο τηγάνισμα.

Το απόλυτο burger μανιταριών

 
 

Μερίδες: για 4 burgers

Χρόνος Προετοιμασίας: 5-10′

Χρόνος Αναμονής: 1 ώρα

Χρόνος Μαγειρέματος: 10+10′

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

Για το Burger

  • 4 φέτες τυρί με φυτικά λιπαρά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 ψωμάκια brioche
  • αγγουράκι πίκλες σε λεπτές φέτες
  • ντομάτα σε ροδέλες
  • φρέσκια ρόκα ή άλλη πρασινάδα
  • καραμελωμένα κρεμμύδια σε ροδέλες
  • βιολογική κέτσαπ

Διαδικασία

  1. Σοτάρω σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, μόλις βγάλουν τα υγρά τους χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να μαγειρευτούν μέχρι να στεγνώσουν, δεν θέλω καθόλου υγρά.
  2. Βάζω στο μούλτι τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα κάνω σκόνη.
  3. Μεταφέρω τα φρέσκα μανιτάρια στο μούλτι και τα πολτοποιώ.
  4. Βάζω το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά το θυμάρι, το μαϊντανό και τη σκόνη μανιταριών και ανακατεύω καλά.
  5. Πλάθω το μείγμα σε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα βάζω στο ψυγείο για μια ώρα.
  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι γκριλ ή εάν δεν έχουμε σε ένα κανονικό με πολύ λίγο ελαιόλαδο, ψήνω για 4 λεπτά από την μια πλευρά, γυρνάω προσεκτικά, τοποθετώ το τυρί και ψήνω άλλα 4 λεπτά και την άλλη πλευρά.
  7. Κόβω τα ψωμάκια στη μέση, τα ζεσταίνω λίγο στο τηγάνι και συναρμολογώ το burger.

Tips

Προσέχω να απορροφηθούν καλά τα υγρά από τα μανιτάρια και το κρεμμύδι πριν φτιάξω τα μπιφτέκια σας, έτσι ώστε το μείγμα να πλάθεται εύκολα.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Απάντηση