Σπαγγέτι με μανιτάρια κανθαρέλλες, μελιτζάνες και κολοκυθάκια

Σπαγγέτι με μανιτάρια κανθαρέλλες, μελιτζάνες και κολοκυθάκια

Αυτή η συνταγή είναι από τις πιο απλές, γευστικές και θυμίζουν καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται σάλτσα το φαγητό, μελώνει το κολοκυθάκι και η μελιτζάνα, βγάζουν το ζουμάκι τους το τραβάνε τα μακαρόνια και μαζί με τις σοταρισμένες κανθαρέλες έχουμε ένα πιάτο που μπορεί να σταθεί σαν ένα κυρίως στο μενού ενός καλού εστιατορίου.

Σπαγγέτι με μανιτάρια κανθαρέλλες, μελιτζάνες και κολοκυθάκια
 

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 20′

Χρόνος Μαγειρέματος: 20′

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 400 gr. φρέσκα μανιτάρια κανθαρέλλες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένο
  • 5 κ.σ. ή 40 gr. ελαιόλαδο
  • 100 gr. λευκό κρασί
  • ρίγανη
  • αλάτι

Διαδικασία

  1. Κόβω τη μελιτζάνα σε μπαστουνάκια και τα βάζω σε αλατόνερο για 20 λεπτά για να ξεπικρίσει.
  2. Βράζω τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού της συσκευασίας, κρατάω λίγο από το νερό που έβρασαν.
  3. Σε βαθύ τηγάνι αρωματίζω το ελαιόλαδο με το σπασμένο σκόρδο για 1 λεπτό, πετάω το σκόρδο.
  4. Ρίχνω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα το κολοκύθι και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σβήνω με το λευκό κρασί, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη ρίγανη και λίγο από το ζουμί που έβρασαν τα σπαγγέτι.
  6. Ρίχνω τα σπαγγέτι, ανακατεύω και αφήνω για 1 λεπτό.
  7. Αποσύρω και σερβίρω.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση