Κότσι Χοιρινό με πορτσίνι σιγομαγειρεμένο με μαυροδάφνη
Κότσι Χοιρινό με πορτσίνι σιγομαγειρεμένο με μαυροδάφνη
Μερίδες: για 3-4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα + 50′
Υλικά
- 1 κότσι χοιρινό, περίπου 1.400-1500 γρ.
- 400 γρ. μανιτάρια πορτσίνι φρέσκα ή κατεψυγμένα ή σε λάδι, σε μεγάλα κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 2 καρότα, σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
- 300 ml μαυροδάφνη
- 800 ml ζωμός κοτόπουλο ή λαχανικών ή νερό
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο, ξερό
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω το κότσι για περίπου 5-8 λεπτά.
- Σβήνω με τη μαυροδάφνη και αφήνω 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτω το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζω για άλλα 2 λεπτά.
- Ρίχνω το ζωμό, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και όσο νερό χρειαστεί ώστε το κότσι να καλυφθεί, μαγειρεύω για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρει βράσει.
- Μειώνω τη θερμοκρασία, σκεπάζω με το καπάκι και μαγειρεύω για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Αφαιρώ το δέρμα και σερβίρω το κότσι σε μια πιατέλα με τη σάλτσα, συνοδεύω με πιλάφι ή με κάποιο ζυμαρικό.
- Αν η σάλτσα με τα μανιτάρια είναι πιο υδαρής από όσο μας αρέσει, τη βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]