Κότσι Χοιρινό με πορτσίνι σιγομαγειρεμένο με μαυροδάφνη

Κότσι Χοιρινό με πορτσίνι σιγομαγειρεμένο με μαυροδάφνη στη γαστρα

Κότσι Χοιρινό με πορτσίνι σιγομαγειρεμένο με μαυροδάφνη

Κότσι Χοιρινό με πορτσίνι σιγομαγειρεμένο με μαυροδάφνη

 

Κότσι Χοιρινό με πορτσίνι σιγομαγειρεμένο με μαυροδάφνη στη γαστρα

Μερίδες: για 3-4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα + 50′

Υλικά

  • 1 κότσι χοιρινό, περίπου 1.400-1500 γρ.
  • 400 γρ. μανιτάρια πορτσίνι φρέσκα ή κατεψυγμένα ή σε λάδι, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
  • 300 ml μαυροδάφνη
  • 800 ml ζωμός κοτόπουλο ή λαχανικών ή νερό
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο, ξερό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω το κότσι για περίπου 5-8 λεπτά.
  2. Σβήνω με τη μαυροδάφνη και αφήνω 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτω το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζω για άλλα 2 λεπτά.
  4. Ρίχνω το ζωμό, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και όσο νερό χρειαστεί ώστε το κότσι να καλυφθεί, μαγειρεύω για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρει βράσει.
  5. Μειώνω τη θερμοκρασία, σκεπάζω με το καπάκι και μαγειρεύω για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  6. Αφαιρώ το δέρμα και σερβίρω το κότσι σε μια πιατέλα με τη σάλτσα, συνοδεύω με πιλάφι ή με κάποιο ζυμαρικό.
  7. Αν η σάλτσα με τα μανιτάρια είναι πιο υδαρής από όσο μας αρέσει, τη βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]