Άρθρα

Amaranthus deflexus πολυτές βλήτο 2020-08 Κιλκίς

Βλήτα ή βλίτα

Βλίτο κόκκινο ή πράσινο είναι ένα χόρτο με λίγες θερμίδες και πολλά οφέλη για την υγεία μας. Μπορεί να προστεθεί σε πολλές συνταγές αλλά κυρίως καταναλώνεται σαν μια δροσερή καλοκαιρινή

Read More »
Βρώσιμα άγρια χόρτα της Ελληνικής υπαίθρου

Βρώσιμα άγρια χόρτα της Ελληνικής υπαίθρου

Θα πρέπει να δοθεί το ερέθισμα για να υιοθετηθούν σωστές διατροφικές συνήθειες και να διατηρηθεί η πλούσια πολιτισμική μας κληρονομιά, καθώς η υψηλή κατανάλωση άγριων χόρτων συνδέεται με την καλή

Read More »

Κυνόροδα ή dogrose ο καρπός της άγριας τριανταφυλλιάς

Τα κυνόροδα περιέχουν πολύ υψηλά επίπεδα πολυφαινολών, που κάποτε θεωρούνταν ότι λειτουργούν κυρίως ως αντιοξειδωτικά στο σώμα, αλλά τώρα θεωρούνται σημαντικός παράγοντας αποτοξίνωσης. Κυνόροδα Κυνόροδα ή dogrose ο καρπός της

Read More »
καπέλο Μακρολεπιοτα η ψηλή Macrolepiota procera

Μακρολεπιοτα η ψηλή ή Ζαρκαδισιο

Μακρολεπιοτα η ψηλή ή Ζαρκαδισιο μακρολεπιοτα η ψηλή ή Ζαρκαδισιο όλα τα μυστικά Η μακρολεπιοτα η ψηλή ή Ζαρκαδισιο, είναι ένα άγριο μανιτάρι με μεγάλο καπέλο που μοιάζει με ομπρέλα.

Read More »

Σχετικά με μένα

Γεια σας παιδιά! Με λένε Νίκο, καλώς ήρθατε στο agriamanitaria.gr το μικρό διαδικτυακό σπίτι μου. Λατρεύω το φθινόπωρο, τις λίμνες και τα ποτάμια, τη πεζοπορία, τα ορεινά χωριά, την ανατολή

Read More »

Που φυτρώνουν οι μορχέλες

Που φυτρώνουν οι μορχέλες Ένας οδηγός για τους αρχάριους, που θα βρείτε, πως θα μαζέψετε και πως θα μαγειρέψετε το πιο γευστικό μανιτάρι του δάσους. Μορέλλια, μουρτσέκια, κουκουμέλες και κουρκουβίκια

Read More »
Πώς να καθαρίσετε την Τρούφα, Όλα τα κόλπα Tuber Tuber Βουρτσα

Πώς να καθαρίσετε την Τρούφα, Όλα τα κόλπα

Πώς να καθαρίσετε την Τρούφα <h3>Πώς να καθαρίσετε την Τρούφα, Όλα τα κόλπα</h3> Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα τρόφιμα, η τρούφα είναι επίσης εξαιρετικά

Read More »

Καλλιέργεια σιτάκε στο σπίτι σε κορμούς

Καλλιέργεια σιτάκε στο σπίτι σε κορμούς. Τα μανιτάρια Shiitake τα απολαμβάνουν για πολλούς αιώνες στην Ασία, πιστεύεται ότι οι Κινέζοι καλλιεργούσαν το μανιτάρι από το 1100 μ.Χ. σε εγκοπές από

Read More »
Τι είναι η δηλητηρίση από τρόφιμα αλλαντίαση

Τι είναι η αλλαντίαση

Τι είναι η αλλαντίαση; Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botulinum και μερικές φορές από

Read More »

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email