Πώς να καθαρίσετε την Τρούφα

Πώς να καθαρίσετε την Τρούφα, Όλα τα κόλπα

Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα τρόφιμα, η τρούφα είναι επίσης εξαιρετικά ευαίσθητη και ως εκ τούτου χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο χειρισμό της.

Πώς να καθαρίσετε την Τρούφα, Όλα τα κόλπα Tuber Tuber cibarium

Που φυτρώνει η τρούφα

Οι τρούφες επειδή αναπτύσσονται υπογείως, με το που βγουν από το έδαφος καλύπτονται με ένα λεπτό στρώμα χώματος, αυτό το στρώμα προστατεύει τον μύκητα από την αποσύνθεση. Επομένως, είναι καλό να το αφήσετε πάνω στην τρούφα αν δεν πρόκειται να το καταναλώσετε αμέσως.

Συνήθως αυτός που θα σας τις πουλήσει θα τις έχει ήδη καθαρίσει πριν από την διάθεση, έστω και επιφανειακά, γιατί μια πρόσφατα συλλεγμένη τρούφα είναι αρκετά βρώμικη και γεμάτη περίσσεια χώματος και καθόλου ελκυστική.

Το χώμα στην τρούφα

Το γεγονός λοιπόν ότι οι τρούφες προς πώληση δεν είναι απόλυτα καθαρές δεν είναι λάθος, αλλά μάλλον μια τεχνική που θα τις κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο φρέσκιες.

Το ποιο πιθανό είναι όταν την αγοράσετε να υπάρχουν ακόμη κάποιες μικρές βρώμικες περιοχές, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μην την καθαρίσετε.

Άρα το μικρό σε πάχος στρώμα εδάφους που υπάρχει στο φλοιό της τρούφας επιβραδύνει τον πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών και την αλλοιώσιμη της και βοηθάει στη διατήρηση της τρούφας στις τέλειες συνθήκες που της επιτρέπουν να συνεχίσει να ωριμάζει και γι’ αυτό θα πρέπει η διαδικασία καθαρισμού να γίνεται μόνο κατά τη στιγμή της κατανάλωσης.

Οι μόνη εξαιρέση όπου πρέπει να καθαριστή είναι όταν οι τρούφες θα αποθηκευτούν υπό κενό ή στην κατάψυξη.

Πως καθαρίζουμε την τρούφα

Η τρούφα πρέπει να καθαριστεί λίγα λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε, με μια μικρή βούρτσα για πιο λεπτομερή καθαρισμό.

Ο ιδιαίτερα λεπτός φλοιός της τρούφα πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά για να αποφευχθεί η βλάβη και να χάσει το μοναδικό άρωμά της. Για να καθαρίσετε την τρούφα χρειάζεστε μια βούρτσα με μεσαίες σκληρές τρίχες (όπως μια οδοντόβουρτσα) και ένα μαλακό στρογγυλεμένο μαχαίρι.

Προσεκτικά θα βουρτσίσουμε την τρούφα για να απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα εδάφους, κατά προτίμηση χωρίς να χρησιμοποιούμε νερό ή χρησιμοποιώντας μια πολύ μικρή ροή κρύου νερού.

Αν αυτή η ενέργεια δεν αρκεί για να απομακρύνεται όλη τη βρωμιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άκρη ενός μαχαιριού για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα που είναι ενσωματωμένα στο φλοιό.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]