Τα θρεπτικά συστατικά της τρούφας

Ποιά είναι τα θρεπτικά συστατικά της τρούφας

Οι τρούφες περιέχει μια μεγάλη ποσότητα από θρεπτικά συστατικά και άριστη ποιότητα πρωτεΐνες και αμινοξέα, ακόμα περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία σε υψηλές συγκεντρώσεις όπως κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, νάτριο, αλλά και βιταμίνες (Β1, Β2, Β3, Β12, D).

  • Πρωτεΐνη: 19-27%
  • Λιπίδια: 3-7%
  • Υδατάνθρακες: 4-6%
  • Νερό: 75-80%
  • Φυτικές ίνες: 8-15%

Θεραπευτικές ιδιότητες της τρούφας

H γαστρονομική και η θρεπτική του αξία κάνουν αυτόν τον μύκητα ένα από τα πλέον περιζήτητα εδέσματα παγκοσμίως.

Της τρούφας της αποδίδονται, θεραπευτικές δράσεις κατά των μυικών και αρθριτικών πόνων (λόγω του καλίου) και των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης (λόγω του παντοθενικού οξέος).

Τρουφα η τιμή της

Αν και δεν μπορείτε να την καταναλώνετε καθημερινά, κυρίως λόγω κόστους, μπορείτε να την απολαύσετε σε ιδιαίτερες οικογενειακές στιγμές, όπως στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή του Αγίου Βαλεντίνου, εκτινάσσοντας γευστικά το φαγητό.

Συνήθως, τις μαγειρεύουν μαζί με πουλερικά, αυγά, κυνήγι (φουά γκρα) και μοσχάρι. Ωμές τις σερβίρουν ως σάλτσες σε ζυμαρικά ή σε λεπτές φέτες δίπλα σε ζυμαρικά, ψητά κρέατα και λαχανικά.

Η γεύση της είναι πολύ έντονη και αρκεί μια μικρή ποσότητα για να δώσει τόνο στο φαγητό και να μετατρέψει μια κοινή συνταγή σε μοναδική απόλαυση.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]