Κολοκυθόσουπα με μανιτάρια
Είναι μια εύκολη και νηστίσιμη συνταγή. Η κολοκύθα είναι το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό και μια υγιεινή τροφή που μας προσφέρει σημαντικά οφέλη.
Το έντονο χρώμα της κίτρινης κολοκύθας οφείλεται στην υψηλή της περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, το οποίο μετατρέπεται στον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Β1, Β3, Β5, Β6, C, υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Επίσης μας προσφέρει καλές ποσότητες σε χαλκό, ω-3 λιπαρά οξέα, αλλά και σε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως το άμυλο.
Κολοκυθόσουπα με μανιτάρια
Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 25′-30′
Υλικά
- 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια Shiitake ή Λεντινούλα
- 500 γρ. κίτρινη κολοκύθα
- 250 γρ. ζωμό λαχανικών
- 4 κ.σ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία
- Κόβω την κολοκύθα σε μικρούς κύβους, τους βάζω σε μια κατσαρόλα συμπληρώνω με νερό μέχρι να τους σκεπάσει και τους βράζω σε μέτρια φωτιά περίπου για 15 λεπτά.
- Προσθέτω τον ζεστό ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζω το βράσιμο.
- Όταν μαλακώσουν οι κύβοι της κολοκύθας προσθέτω τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύω και πολτοποιώ τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.
- Περνάω τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι (σινουά ή ψιλή σήτα) και τον μεταφέρω στην κατσαρόλα, δοκιμάζω και προσθέτω αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Καθαρίζω και κόβω τα μανιτάρια, ζεσταίνω σ’ ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνω και αποσύρω.
- Σερβίρω σε βαθιά πιάτα τοποθετώντας πρώτα τα μανιτάρια και από πάνω ρίχνω το μείγμα της βελουτέ σούπας.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]