Τηγανιά κρασάτη με μανιτάρια πορτσίνι

Τηγανιά κρασάτη με μανιτάρια πορτσίνι

Η κλασική συνταγή που μαγειρεύω πάντα. Αν πέσουν στα χέρια σας λίγα φρέσκα άγρια μανιτάρια πορτσίνι μην διστάσετε λίγο σοτάρισμα, σβήσιμο με κρασί και καλή απόλαυση.

Τηγανιά κρασάτη με μανιτάρια πορτσίνι 

 
 

Μερίδες: για 8 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 40′

Υλικά

  • 750 γρ. χοιρινό σπάλα κομμένο σε κύβους
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια βωλίτες
  • 2 σκόρδο λιωμένο
  • 150 ml κρασί κόκκινο
  • 500 ml ζωμό κρέατος ή λαχανικών
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζω τα υλικά, καθαρίζω τους βωλίτες, κόβω τους μεγάλους στα τέσσερα, τους μικρούς όπως είναι.
  2. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρω το κρέας για 5 λεπτά περίπου από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  3. Σβήνω με το κρασί, αφήνω για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τους βωλίτες, το σκόρδο, τη πιπεριά τσίλι και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
  4. Προσθέτω το ζωμό, το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνω, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 30 περίπου λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσει το κρέας.
  5. Σερβίρω με βραστά άγρια χόρτα.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Απάντηση