Σαλάτα με μανιτάρια, chips μπέικον-παρμεζάνας και βινεγκρέτ πετιμέζι-μουστάρδας
Μια ζεστή σαλάτα με πολλές γευστικές αντιθέσεις, μανιτάρι-μπέικον-παρμεζάνα ένας συνδυασμός που σίγουρα θες να δοκιμάσεις.
Σαλάτα με μανιτάρια, chips μπέικον-παρμεζάνας και βινεγκρέτ πετιμέζι-μουστάρδας
Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 20′
Υλικά
Για την σαλάτα
- 350 gr. πράσινα λαχανικά όπως σπανάκι baby, λίγη ρόκα, λίγη βαλεριάνα
- 100 gr. μανιτάρια εμπορίου (πορτομπελο, Champignons, brown) κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 φέτες μπέικον
- λίγη παρμεζάνα τριμμένη
- μια χούφτα κουκουνάρια
- ελαιόλαδο
Για τη βινεγρέτ μουστάρδας με πετιμέζι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πετιμέζι
- 1 κ.σ. βαλσάμικο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. λιωμένο σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία
Για τα μανιτάρια
- Σ’ ένα τηγάνι σοτάρω τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν για 3-4 λεπτά περίπου, τα αποσύρω και τα κρατάω ζεστά.
Για τα Chips παρμεζάνας και μπέικον
- Σε ένα ταψί βάζω λαδόκολλα και τοποθετώ τις φέτες του μπέικον και την τριμμένη παρμεζάνα που την στρώνω σε δύο λωρίδες πάχους 5 εκατοστών.
- Ψήνω στο φούρνο στους 150 °C και μέχρι να πάρει χρώμα η παρμεζάνα ενώ το μπέικον να γίνει τραγανό.
- Τα αποσύρω από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα σπάω την παρμεζάνα σε ακανόνιστα κομμάτια και κόβω το μπέικον σε μικρές λωρίδες.
Για τα κουκουνάρια
- Σ’ ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και χωρίς κάποια λιπαρή ουσία, καβουρδίζω τα κουκουνάρια ανακατεύοντας τα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τη βινεγρέτ μουστάρδας με πετιμέζι
- Ετοιμάζω τη βινεγρέτ βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά και ανακινώντας καλά, την διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσω.
- Συνθέτω την σαλάτα τοποθετώντας τα φύλλα της σαλάτας σε ένα βαθύ μπολ ή σαλατιέρα και ρίχνοντας από πάνω τα υπόλοιπα υλικά.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]