Μανιταρόσουπα νηστίσιμη με κάρδαμο και κάπαρη

Μανιταρόσουπα νηστίσιμη με κάρδαμο και κάπαρη

Μανιταρόσουπα νηστίσιμη με κάρδαμο και κάπαρη

Κάθε υλικό και μια ιστορία όλα μαζί ένα ταξίδι.

Μανιταρόσουπα νηστίσιμη με κάρδαμο και κάπαρη 

 

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Χρόνος Μαγειρέματος: 30′

Υλικά

  • 500 gr. φρέσκα μανιτάρια καισαρικά ή άλλα εμπορίου (πορτομπελοChampignons, brown)
  • 400 gr. πατάτες
  • 160 gr. καρότα
  • 100 gr. κρεμμύδι
  • 50 gr. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σπόρους ινδικού κάρδαμο
  • 1 ζωμός μανιταριών ή λαχανικών
  • 1 κούπα gr. γάλα καρύδας πλήρης λιπαρά
  • 20 gr. κάππαρη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο κάρδαμο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζω τα υλικά, καθαρίζω και κόβω τα λαχανικά σε καρέ και τα μανιτάρια σε φέτες.
  2. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνω 15 gr. ελαιόλαδο και σοτάρω τα μανιτάρια, όταν πάρουν ωραίο χρώμα και είναι έτοιμα αλατοπιπερώνω, αποσύρω και τα κρατάω ζεστά.
  3. Σκουπίζω καλά την κάπαρη και την σοτάρω για 1 λεπτό στο ίδιο τηγάνι.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο λάδι και σοτάρω τα λαχανικά, μόλις πάρουν χρώμα προσθέτω το ζωμό και το ινδικό κάρδαμο, μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό μέχρι να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά.
  5. Αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά, πολτοποιώ το περιεχόμενο στο μπλέντερ και το περνάω από σινουά (σίτα), κυρίως για να κρατήσει τα τσόφλια από το κάρδαμο και για βελούδινη υφή.
  6. Τοποθετώ το περιεχόμενο ξανά στην κατσαρόλα και την βάζω στη φωτιά, προσθέτω το γάλα καρύδας, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύω και αποσύρω.
  7. Σερβίρω βάζοντας σε μερίδες σε βαθιά πιάτα την σούπα, από πάνω τα μανιτάρια, τη κάπαρη και το ψιλοκομμένο φρέσκο κάρδαμο.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4.7]

Απάντηση