Φριτάτα με μανιτάρια κανθαρέλλες, τριμμένη πατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και κολοκυθάκι

Φριτάτα με μανιτάρια κανθαρέλλες, τριμμένη πατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και κολοκυθάκι

Φριτάτα με μανιτάρια κανθαρέλλες, τριμμένη πατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και κολοκυθάκι

Κάτι ανάμεσα σε ομελέτα και πίτσα, ενσωματώνω την τριμμένη πατάτα στα κτυπημένα αυγά, κόβω σε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια και το λουκάνικο, χοντροκόβω τις κανθαρέλες και έχω ένα υπέροχο γεμάτο αρώματα και γεύσεις πιάτο.

Φριτάτα με μανιτάρια κανθαρέλλες, τριμμένη πατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και κολοκυθάκι
 

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Χρόνος Μαγειρέματος: 35′

Υλικά

  • 5 πατάτες ωμές τριμμένες στον τρίφτη (περίπου 500 gr. καθαρισμένες)
  • 5 αυγά
  • 150 gr. φρέσκα μανιτάρια κανθαρέλλες
  • 50 gr. χωριάτικο λουκάνικο
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 gr. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

  1. Τρίβω την πατάτα στον τρίφτη στο χοντρό, την ζουλάω να φύγουν τα πολλά υγρά, την αλατίζω και την αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίζει καλά.
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 ºC.
  3. Κόβω σε λεπτές φέτες το λουκάνικο, το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια και τα σοτάρω σε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, δεν έχει πλαστικό χερούλι, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τα αποσύρω με μια τρυπητή κουτάλα.
  4. Σ’ ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα, προσθέτω τη τριμμένη πατάτα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και όσο αλεύρι πάρει για να γίνει ένας χυλός.
  5. Στρώνω το χυλό στο τηγάνι, ανακινώ να πάει παντού το μείγμα των αυγών και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει η φριτάτα ωραίο ρόδινο χρώμα.
  6. Συνοδεύω με πράσινη σαλάτα και χωριάτικο ψωμί.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Απάντηση