Κανθαρέλες με άσπρη σάλτα

Κανθαρέλες με άσπρη σάλτα

Κανθαρέλες με άσπρη σάλτα

Οι κανθαρέλες λόγω του ιδιαίτερου αρώματος που θυμίζει βερίκοκο και της πιπεράτης γεύσης δεν χρειάζεται πολλές εντάσεις. Μια απλή λευκή σάλτσα και αποδεικνύουμε όλα τα αρώματα του μανιταριού και του δάσους που το μαζέψαμε.

Κανθαρέλες με άσπρη σάλτα 
 
 

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 15′

Υλικά

  • 400 γρ. μανιτάρια κανθαρέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. τσ. γάλα ζωικό ή γάλα καρύδας
  • 2 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο.

Προσθέτω τα μανιτάρια και τα μαγειρεύω για 3 λεπτά.

Ρίχνω το αλεύρι, ανακατεύω, προσθέτω το γάλα και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνω και μόλις δέσει η σάλτσα βγάζω το τηγάνι από τη φωτιά.

Σερβίρω ζεστό.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση