Γεμιστό μανιτάρι μακρολεπιότα σνίτσελ
Όλα τα μανιτάρια του γένους Macrolepiota έχουν μαλακή και αφράτη λευκή σάρκα. Είναι πολύ νόστιμα στα κάρβουνα ή στο γκρίλ, σε ομελέτες και ως συνοδευτικά με κοκκινιστά κρέατα. Πιστεύω όμως ότι τηγανισμένα σαν σνίτσελ είναι το καλύτερο τους.
Στην Macrolepiota τρώγεται μόνο το καπέλο γιατί το πόδι είναι σκληρό, μπορούμε όμως να το αποξηράνουμε και να το κάνουμε σκόνη την οποία και χρησιμοποιούμε στα φαγητά σαν μπαχαρικό.
Αποφεύγουμε το πλύσιμο γιατί απορροφούν πολύ νερό και χάνουν τη γεύση τους.
Μερίδες: για 1 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5′
Χρόνος Μαγειρέματος: 5′
Υλικά
- 2 μακρολεπιότες
- φέτες ζαμπόν
- φέτες τυρί
- 2 αυγά
- φρυγανιά τριμμένη
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Αφαιρώ τα πόδια καθαρίζω καλά τα καπέλα, τα αλατοπιπερώνω και από τις δύο πλευρές.
- Φτιάχνω ένα σάντουιτς βάζοντας ένα καπέλο, μία στρώση τυρί, μια στρώση ζαμπόν, μια στρώση τυρί και τελειώνοντας ένα καπέλο.
- Σε μεγάλα ευρύχωρα πιάτα βάζω, τα αυγά το αλεύρι και τη φρυγανιά.
- Περνάω τα μανιτάρια πρώτα από το αλεύρι και τινάζω να φύγει το παραπανίσιο, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
- Τα τηγανίζω σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρω ζεστά.
Tips
Είναι πολύ ευαίσθητο μανιτάρι, συντηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες μονό όταν είναι σε καλή κατάσταση.
Στη κατάψυξη μπορούν να συντηρηθούν μέχρι και 3 μήνες. Τοποθετούμε ενδιάμεσα από τα καπέλα αλουμινόχαρτο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα βάζουμε σε μερίδες σε σακούλα τροφίμων καλά κλεισμένη. Όταν τα βγάλουμε τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αποψύξουμε.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!