Μακρολεπιότες αλα κρεμ

Μακρολεπιότες αλα κρεμ

Μακρολεπιότες αλα κρεμ

Την συνταγή την έχω δοκιμάσει με φρέσκα αλλά και με κατεψυγμένα μανιτάρια και είναι εξίσου νόστιμη. Συνηθίζω να βάζω βιολογική κρέμα αμυγδάλου, πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ. Δεν μου άρεσει η κρέμα καρύδας γιατί γευστικά καλύπτει την μακρολεπιότα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω συνταγή ως σάλτσα για συνοδευτικό με μακαρόνια, ρύζι, μπιφτέκια, κοτόπουλο ή και με σνίτσελ.

Μακρολεπιότες αλα κρεμ

 

Μακρολεπιότες αλα κρεμ

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 10′

Υλικά

  • 4 μανιτάρια Μακρολεπιότες (Macrolepiota) περίπου 250 γρ.
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος ή βιολογική κρέμα αμυγδάλου
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

  1. Καθαρίζω με ένα πινέλο τα μανιτάρια, κόβω τα κοτσάνια γιατί είναι σκληρά και δεν τρώγονται, τα κόβω στη μέση ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέτω τα μανιτάρια, ανακατεύω να καλυφθούν με το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Δυναμώνω τη φωτιά και μαγειρεύω ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Προσθέτω το σκόρδο και μαγειρεύω για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια.
  5. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να δέσει ελαφρά.
  6. Σερβίρεται ως συνοδευτικό με μακαρόνια, ρύζι, μπιφτέκια, κοτόπουλο ή και με σνίτσελ.
Συνταγές με μακρολεπιότες

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση