Σχετικά με μένα

Γεια σας παιδιά!

Με λένε Νίκο, καλώς ήρθατε στο agriamanitaria.gr το μικρό διαδικτυακό σπίτι μου.

Λατρεύω το φθινόπωρο, τις λίμνες και τα ποτάμια, τη πεζοπορία, τα ορεινά χωριά, την ανατολή του ηλίου και την φωτογραφία.

Βάλια Κάλντα κοντά στο Αρκουδόρεμα

Η πρώτη μου επαφή με τα άγρια μανιτάρια ήταν στα Γρεβενά, την πόλη των μανιταριών, όταν αγοράσαμε φρέσκιες κανθαρέλες για να τις ψήσουμε στην κατασκήνωση που θα κάναμε στην Βάλια Κάλντα.

Ήταν η πρώτη φορά που θα τις δοκίμαζα, η γεύση τους μαγική, πρωτόγνωρη, μόλις είχα ανακαλύψει ένα γευστικό παράδεισο, με το που ξημέρωσε άρχισα να ψάχνω να τις βρω σαν τρελός μέσα στο δάσος.

Food styling από την φωτογράφηση για την συνταγή Ζωμός κανθαρέλλας

Η μεγάλη μου αγάπη για τα άγρια μανιτάρια με έσπρωξε να ασχοληθώ με την μαγειρική και με την υγιεινή διατροφή η οποία έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μου, βέβαια που και που κάνω και μερικά στραβοπατήματα αλλά επανέρχομαι στον ίσιο δρόμο.

Εδώ λοιπόν θα βρείτε απλές και νόστιμες συνταγές, πάντα με βιολογικά προϊόντα, με γνωστά αλλά και με άγνωστα υλικά τα οποία μας προσφέρει απλόχερα και τις πιο πολλές φορές δωρεάν η μητέρα φύση.

Μου αρέσει να μαγειρεύω χορτοφαγικά πιάτα χωρίς να είμαι απόλυτος, σίγουρα όμως αποφεύγω τα πολλά λιπαρά, αγαπώ το ελαιόλαδο, αν και μερικές φορές κάποιες συνταγές το θέλουν το βουτυράκι τους.

Αγαπώ τα ζυμαρικά, τα ρεβίθια, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς που έχουν μπει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στη καθημερινότητα μου.

Food styling από την φωτογράφηση για την συνταγή Portobello Pizza

Την έμπνευση για τις συνταγές μου την παίρνω από το διαδύκτιο, από συζητήσεις με ανθρώπους σε τοπικές αγορές και με συλλέκτες που συναντώ στη φύση.

Σε αυτές τις προτάσεις προστίθενται ή αφαιρούνται υλικά μετά από γευστικές δοκιμές που γίνονται από την αυστηρή κριτική επιτροπή και σίγουρα κάποιες ιδέες μου αν δεν κάνουν τη διαφορά δεν δημοσιεύονται ποτέ.

Τοπική αγορά στην Ροδόπολη

Στο κομμάτι της φωτογραφίας όσο αφορά το στήσιμο του πιάτου και συνολικά το food styling γίνονται από την γυναίκα μου την Κική και από εμένα ενώ η κάμερα που χρησιμοποιούμε είναι μία Nikkon D300 με φακό sigma18-50 f2.8 ex macro.

Καλή διαμονή στο agriamanitaria.gr

Τοπική αγορά στην Ξάνθη

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]