Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, πανσέτα, αποξηραμένο σύκο και βινεγκρέτ βαλσάμικο

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, πανσέτα, αποξηραμένο σύκο και βινεγκρέτ βαλσάμικο

Ένα εύκολο και πολύ γευστικό συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα. Μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε το κρέας που μας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα και έτσι να έχουμε εύκολα και γρήγορα ένα χορταστικό και γευστικό γεύμα.

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, πανσέτα, αποξηραμένο σύκο και βινεγκρέτ βαλσάμικο 
 
 

Μερίδες: για 2-4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Χρόνος Μαγειρέματος: 20′

Υλικά

Για την σαλάτα

  • 350 gr. πράσινη σαλάτα
  • 200 gr. μανιτάρια εμπορίου (πορτομπελοChampignons, brown) κομμένα σε φέτες
  • 100 gr. χοιρινή πανσέτα, χωρίς λίπος, σε λεπτές λωρίδες
  • 2 αποξηραμένα σύκα, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 ραπανάκι σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. καρβουδισμένο σουσάμι

Για την βινεγκρέτ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Για την σαλάτα

Για ποιο γρήγορα

  1. ζεσταίνω ένα τηγάνι και μαγειρεύω τη πανσέτα χωρίς λάδι, θα βγάλει το λίπος του, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα εξωτερικά αλλά να είναι ζουμερή εσωτερικά, περίπου 5-7 λεπτά.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, αλατοπιπερώνω και αποσύρω.

Για ποιο υγιεινά

  1. προθερμαίνω το φούρνο στους 180 °C, λαδώνω ένα ταψάκι αλατοπιπερώνω τη πανσέτα και τα μανιτάρια και ψήνω για 20 λεπτά.

Για την βινεγκρέτ

  1. Σ’ ένα βαζάκι που κλείνει καλά, βάζω όλα τα υλικά και ανακινώ μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
  2. Συνθέτουμε την σαλάτα σ’ ένα βαθύ μπολ και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση