Σπαγγέτι με τρούφα Borchii
Είναι αλήθεια ότι μια μικρή ποσότητα τρούφας μπορεί να αλλάξει και να απογειώση την γεύση των ζυμαρικών, άλλωστε ταιριάζει απόλυτα με το σπαγγέτι.
Η Tuber borchii έχει σχετικά μικρό μέγεθος και ανιχνεύεται σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, είναι η τρούφα που σε πολλά μοιάζει με την Tuber magnatum την πολύτιμη λευκή χωρίς όμως να είναι.
Το άρωμά της Tuber borchii είναι απαλό και ευχάριστο θυμίζει άρωμα καρυδιού, ενώ η γεύση της είναι ευχάριστη και απαλή θυμίζει γεύση τυριού όσο είναι στη νεαρή ηλικία.
Χρόνος Προετοιμασίας: 1′
Χρόνος Μαγειρέματος: 5′
Υλικά
- 300 γρ. μακαρόνια
- 1 μικρή τρούφα Borchii (30 γρ.)
- 30 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
- Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνω και κρατάω λίγο από το νερό τους, περίπου ένα ποτήρι του κρασιού.
- Ζεσταίνω το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνω τη μισή τρούφα σε πολύ λεπτά κομμάτια, μαγειρεύω για 1 λεπτό τόσο ώστε να βγάλει τα αρώματα της.
- Ρίχνω τα μακαρόνια και το νερό που έχω κρατήσει, ανακατεύω και αφήνω να πιουν τα λιγοστά υγρά.
- Σερβίρω αμέσως προσθέτοντας την υπόλοιπες φέτες τρούφας από πάνω.
Tips
Καθαρίζουμε τη τρούφα από τυχόν χώματα, σε τρεχούμενο νερό με ένα πινέλο ή με οδοντόβουρτσα.
Ευχαριστούμε τoν αγαπητό μανιταροσυλλέκτη Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και την ομάδα του www.fungihellas.com για την ευγενική παροχή της τρούφας για μελέτη… και κατανάλωση!!!
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!