Σπαγγέτι με λευκή τρούφα Borchii

Σπαγγέτι με τρούφα Borchii

Είναι αλήθεια ότι μια μικρή ποσότητα τρούφας μπορεί να αλλάξει και να απογειώση την γεύση των ζυμαρικών, άλλωστε ταιριάζει απόλυτα με το σπαγγέτι.

Η Tuber borchii έχει σχετικά μικρό μέγεθος και ανιχνεύεται σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, είναι η τρούφα που σε πολλά μοιάζει με την Tuber magnatum την πολύτιμη λευκή χωρίς όμως να είναι.

Το άρωμά της Tuber borchii είναι απαλό και ευχάριστο θυμίζει άρωμα καρυδιού, ενώ η γεύση της είναι ευχάριστη και απαλή θυμίζει γεύση τυριού όσο είναι στη νεαρή ηλικία.

Σπαγγέτι με τρούφα Borchii 
 

Μερίδες: για 2 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 1′

Χρόνος Μαγειρέματος: 5′

Υλικά

  • 300 γρ. μακαρόνια
  • 1 μικρή τρούφα Borchii (30 γρ.)
  • 30 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

  1. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνω και κρατάω λίγο από το νερό τους, περίπου ένα ποτήρι του κρασιού.
  2. Ζεσταίνω το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνω τη μισή τρούφα σε πολύ λεπτά κομμάτια, μαγειρεύω για 1 λεπτό τόσο ώστε να βγάλει τα αρώματα της.
  3. Ρίχνω τα μακαρόνια και το νερό που έχω κρατήσει, ανακατεύω και αφήνω να πιουν τα λιγοστά υγρά.
  4. Σερβίρω αμέσως προσθέτοντας την υπόλοιπες φέτες τρούφας από πάνω.

Tips

Καθαρίζουμε τη τρούφα από τυχόν χώματα, σε τρεχούμενο νερό με ένα πινέλο ή με οδοντόβουρτσα.

Ευχαριστούμε τoν αγαπητό μανιταροσυλλέκτη Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και την ομάδα του www.fungihellas.com για την ευγενική παροχή της τρούφας για μελέτη… και κατανάλωση!!!

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση