Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια κανθαρέλες και φασκόμηλο
Κανθαρέλες, αυτό το κιτρινωπό άγριο μανιτάρι, που μοιάζει με λουλούδι με την ντελικάτη, πιπεράτη γεύση που θυμίζει βερίκοκο και με το έντονο φρουτώδες και γήινο άρωμα του.
Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια κανθαρέλες και φασκόμηλο
Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 20′
Υλικά
- 600 gr. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο
- 300 gr. μανιτάρια κανθαρέλες
- 80 gr. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 350 gr. κόκκινο κρασί
- 60 gr. ή 1 κρεμμύδι ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία
- Ετοιμάζω τα υλικά. Πλένω τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνω πολύ καλά και τα αλατοπιπερώνω, καθαρίζω και κόβω τα μανιτάρια ανάλογα με το μέγεθος τους, τα μικρά τα αφήνω ολόκληρα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο, σοτάρω σε δυνατή φωτιά τα φιλέτα ολόκληρα για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές, προσθέτω τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Όταν ψηθούν τα υλικά, σβήνω με το κρασί, χαμηλώνω τη φωτιά, ρίχνω το φασκόμηλο, τη δάφνη, αλατοπιπερώνω και αφήνω να σιγοβράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
- Συνοδεύουμε με ρύζι, μακαρόνια ή με πατάτες.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]