Τάρτα με μανιτάρια κανθαρέλες και πιπεριές

Τάρτα με μανιτάρια κανθαρέλες και πιπεριές

Τάρτα με μανιτάρια κανθαρέλες και πιπεριές

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλο για τάρτες και να αποφύγουμε την χρονοβόρα διαδικασία παρασκευής της ζύμης.

Τάρτα με μανιτάρια κανθαρέλες και πιπεριές 

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. παγωμένο βούτυρο (ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ)
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 25 γρ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:

  • 500 gr. μανιτάρια κανθαρέλες
  • 200 gr. ή 3 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 140 gr. ή 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 100 gr. γάλα
  • 200 gr. τυρί ρεγγάτο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο για τάρτα ετοιμάζουμε κατευθείαν την γέμιση.

Για τη ζύμη:

  1. Σε μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, λίγο αλάτι και το κρύο βούτυρο σε κομματάκια.
  2. Το δουλεύω με μίξερ ή με τα δάχτυλα, τρίβοντάς το μέχρι να σχηματιστούν μικρά ψίχουλα, να διαλυθεί τελείως το βούτυρο και να κιτρινίσει το αλεύρι.
  3. Ρίχνω το αβγό και σιγά σιγά το κρύο νερό, ζυμώνω μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη μαλακή.
  4. Την τυλίγω σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  5. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνω λίγα λεπτά να ζεσταθεί για να δουλεύεται εύκολα, παράλληλα βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρά μια στρογγυλή ταρτιέρα 26 ή 28 εκατοστών και προθερμαίνω το φούρνο στους 160 °C.
  6. Αλευρώνω καλά την επιφάνεια, το πλάστη και τη ζύμη και την ανοίγω σε φύλλο πάχους μισό εκατοστό, την ανοίγω ευκολότερα ανάμεσα σε δύο αλευρωμένα φύλλα λαδόκολλας.
  7. Με τη βοήθεια του πλάστη τη μεταφέρω στη ταρτιέρα, απλώνοντας την έτσι ώστε να εξέχει από το χείλος. Την πατάω με τα δάχτυλα για να εφαρμόσει και να κολλήσει καλά στα τοιχώματα, κόβω ομοιόμορφα το τελείωμα της περνώντας και πατώντας το πλάστη.
  8. Με ένα πιρούνι κάνω τρύπες στον πάτο της τάρτας, απλώνω πάνω στη ζύμη ένα κομμάτι λαδόκολλας και προσθέτω βάρος, όσπρια, ρύζι ή τα ειδικά βαρίδια, για να μη φουσκώσει η τάρτα.
  9. Την ψήνω στο φούρνο στους 160 °C για 15-20 λεπτά.

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο, σοτάρω σε δυνατή φωτιά τις κανθαρέλες, τις πιπεριές και τα πράσα μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά.
  2. Σ’ ένα βαθύ μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα, ρίχνω το τυρί, το μείγμα από το τηγάνι, τη ρίγανη λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 °C, ρίχνω τη γέμιση στην τάρτα και την απλώνω να πάει παντού, ψήνω στους 180 °C για 40 λεπτά.
  4. Βγάζοντας την τάρτα από τον φούρνο την αφήνω να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την κόψω.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Απάντηση