Μανιτάρια γιαχνί

Μανιτάρια γιαχνί

Μανιτάρια γιαχνί

Μανιτάρια με πατάτες και σάλτσα ντομάτας μαγειρεμένα στην κατσαρόλα, τι ποιο ελληνικό, τι ποιο παραδοσιακό.

Είναι γρήγορο και εύκολο στην προετοιμασία επίσης εύκολο να το μαγειρέψετε μιας και το αφήνουμε στην εστία του φούρνου να σιγοβράζει για μισή ώρα.

Σε αυτό το πλούσιο vegan πιάτο χρησιμοποιούμε τρυφερά μανιτάρια portobello ή porchini στη θέση του κρέατος, μαζί με πατάτες και λαχανικά και τα σιγοβράζουμε σε μια σάλτσα ντομάτας-βοτάνων.

Μανιτάρια γιαχνί
 

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 30′

Υλικά

  • 300 gr. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι ή μανιτάρια (πορτομπελοChampignons, brown).
  • 400 gr. ή 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 150 gr. ή 2 καρότα σε κύβους
  • 60 gr. ή 1-2 κοκ. πιπεριά σε φέτες
  • 70 gr. ή 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 220 gr. ή 1 φλιτζ. τοματοχυμό
  • 30-40 gr. ή χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 gr. ή ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσω τη συνταγή ξεκινώ συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά, καθαρίζω από τυχόν βρόμες τα μανιτάρια με ένα πινέλο ή με ένα καθαρό πανάκι, τα μεγάλα τα κόβω στα 4 ή στα 2 ενώ τα μικρά τα αφήνω όπως είναι σε τεμάχια μεγέθους μπουκιάς.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνω τα μανιτάρια, τις πατάτες, τη πιπεριά, το καρότο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 7 λεπτά.
  4. Προσθέτω, τη ντομάτα, το σκόρδο, το λεμόνι, τη δάφνη, το θυμάρι, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύπτω με νερό, ίσα να σκεπάζει τα υλικά.
  5. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγοβράζω για 30 λεπτά περίπου.

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email

Follow Us

Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση