Πίτα σουβλάκι με μανιτάρια, πιπεριές, βαλσάμικο και μεξικάνικη σάλτσα γουακαμόλε
Κλασικό γρήγορο βραδινό γεύμα, τα γεμάτα γεύση μανιτάρια και οι πιπεριές, σβησμένα με την σος μπαλσάμικο και η φρεσκάδα τις σάλτσας γουακαμόλε κάνουν αυτή την κυπριακή πίτα ταξίδι γεύσεων.
Πίτα σουβλάκι με μανιτάρια, πιπεριές, βαλσάμικο και μεξικάνικη σάλτσα γουακαμόλε
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Χρόνος Μαγειρέματος: 20′
Υλικά
Για τα μανιτάρια:
- 400 gr. φρέσκα μανιτάρια κανθαρέλες ή (πορτομπελο, Champignons, brown)
- 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
- 4 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- ξύδι βαλσάμικο
- 20 gr. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κυπριακές πίτες
Για το γουακαμόλε:
- 3 ώριμα αβοκάντο
- το χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο (εναλλακτικά φρέσκο μαϊντανό)
- αλάτι
- πιπέρι καγέν
Διαδικασία:
Για το γουακαμόλε:
- Ξεφλουδίζω το αβοκάντο και αφαιρώ το κουκούτσι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αβοκάντο και με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού το λιώνω τόσο ώστε να μείνουν μικρά κομμάτια.
- Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύω και το βάζω στο ψυγείο να παγώσει για όση ώρα ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά.
Για τα μανιτάρια:
- Ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, σβήνω με το βαλσάμικο, αλατοπιπερώνω και αποσύρω.
- Τυλίγω τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνω για 5 λεπτά στους 180ºC.
- Ανοίγω τις πίτες και τις γεμίζω με την γέμιση.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]