Πίτα σουβλάκι με μανιτάρια, πιπεριές, βαλσάμικο και μεξικάνικη σάλτσα γουακαμόλε

Πίτα σουβλάκι με μανιτάρια, πιπεριές, βαλσάμικο και μεξικάνικη σάλτσα γουακαμόλε

Πίτα σουβλάκι με μανιτάρια, πιπεριές, βαλσάμικο και μεξικάνικη σάλτσα γουακαμόλε

Κλασικό γρήγορο βραδινό γεύμα, τα γεμάτα γεύση μανιτάρια και οι πιπεριές, σβησμένα με την σος μπαλσάμικο και η φρεσκάδα τις σάλτσας γουακαμόλε κάνουν αυτή την κυπριακή πίτα ταξίδι γεύσεων.

Πίτα σουβλάκι με μανιτάρια, πιπεριές, βαλσάμικο και μεξικάνικη σάλτσα γουακαμόλε

 
 

Μερίδες: για 2 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Χρόνος Μαγειρέματος: 20′

Υλικά

Για τα μανιτάρια:

  • 400 gr. φρέσκα μανιτάρια κανθαρέλες ή  (πορτομπελοChampignons, brown)
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 4 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • ξύδι βαλσάμικο
  • 20 gr. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κυπριακές πίτες

Για το γουακαμόλε:

  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο (εναλλακτικά φρέσκο μαϊντανό)
  • αλάτι
  • πιπέρι καγέν

Διαδικασία:

Για το γουακαμόλε:

  1. Ξεφλουδίζω το αβοκάντο και αφαιρώ το κουκούτσι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αβοκάντο και με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού το λιώνω τόσο ώστε να μείνουν μικρά κομμάτια.
  3. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύω και το βάζω στο ψυγείο να παγώσει για όση ώρα ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά.

Για τα μανιτάρια:

  1. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, σβήνω με το βαλσάμικο, αλατοπιπερώνω και αποσύρω.
  2. Τυλίγω τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνω για 5 λεπτά στους 180ºC.
  3. Ανοίγω τις πίτες και τις γεμίζω με την γέμιση.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση