Ρεβιθόσουπα με κανθαρέλες και κάρυ
Πόσες φορές θα σοτάρω με σκόρδο και κρεμμύδι της κανθαρέλες και θα τις σβήσω με κρασί ή λεμόνι, φτάνει πια ας κάνω κάτι διαφορετικό. Κάρυ-κουρκουμάς-κύμινο τα τρία μπαχάρια που δίνουν τις εντάσεις του φαγητού.
Ρεβιθόσουπα με κανθαρέλες και κάρυ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Χρόνος Μαγειρέματος: 30′
Υλικά
- 250 γρ. ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα
- 250 γρ. μανιτάρια κανθαρέλες
- 1 λίτρο ζωμό κανθαρέλας ή ζωμό λαχανικών
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κάρυ
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. κύμινο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Καθαρίζω τα μανιτάρια από τυχόν χώματα και κόβω τα μεγάλα στα 2.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, μόλις ροδίσει προσθέτω τα μανιτάρια και το σκόρδο.
- Μαγειρεύω για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν, σβήνω με το λεμόνι, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτω τα υλικά από το τηγάνι, το ζωμό κανθαρέλας, το κάρυ, το κουρκουμά, το κύμινο, αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά.
- Τα σερβίρω με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]