Ρεβιθόσουπα με κανθαρέλες και κάρυ

Ρεβιθόσουπα με κανθαρέλες και κάρυ

Πόσες φορές θα σοτάρω με σκόρδο και κρεμμύδι της κανθαρέλες και θα τις σβήσω με κρασί ή λεμόνι, φτάνει πια ας κάνω κάτι διαφορετικό. Κάρυ-κουρκουμάς-κύμινο τα τρία μπαχάρια που δίνουν τις εντάσεις του φαγητού. 

Ρεβιθόσουπα με κανθαρέλες και κάρυ

 
 

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Χρόνος Μαγειρέματος: 30′

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 250 γρ. μανιτάρια κανθαρέλες
  • 1 λίτρο ζωμό κανθαρέλας ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κάρυ
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Καθαρίζω τα μανιτάρια από τυχόν χώματα και κόβω τα μεγάλα στα 2.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, μόλις ροδίσει προσθέτω τα μανιτάρια και το σκόρδο.
  3. Μαγειρεύω για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν, σβήνω με το λεμόνι, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά.
  4. Σε μια κατσαρόλα προσθέτω τα υλικά από το τηγάνι, το ζωμό κανθαρέλας, το κάρυ, το κουρκουμά, το κύμινο, αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά.
  5. Τα σερβίρω με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση