Μορχέλες γεμιστές με τυριά

Μορχέλες γεμιστές με τυριά

Μορχέλες γεμιστές με τυριά

Οι Μορχέλες έχουν έντονο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση που δεν χρειάζονται πολλά για να αναδειχτούν. Η τραγανή υφή της σάρκας με το λιωμένο τυρί δημιουργούν μια εκπληκτική αντίθεση.

Μορχέλες γεμιστές με τυριά 

 
 

Μερίδες: για 2 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 5-10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30′

Υλικά

  • 10 μεγάλες μορχέλες φρέσκες
  • 30 γρ. μυζήθρα ή φέτα
  • 30 γρ. κασέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • πιπέρι

Διαδικασία

  1. Κόβω τις μορχέλες από τη μία πλευρά ίσα που να μπορώ να βάλω τη γέμιση με ένα κουταλάκι. Πλένω καλά με τρεχούμενο νερό μέσα και έξω για να φύγουν τυχόν σκόνες και ζωύφια.
  2. Θρυμματίζω τα τυριά, ψιλοκόβω το σκόρδο και τη ρίγανη.
  3. Σε ένα μπολ ή στο πολυκόφτη χειρός ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης, τρίβω λίγο φρέσκο πιπέρι και γεμίζω τις μορχέλες.
  4. Βάζω σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος τις μορχέλες και ρίχνω το λάδι με το κρασί.
  5. Τοποθετώ στο φούρνο και ψήνω στους 180 °C για 25-30΄.
  6. Για μην στεγνώσουν οι μορχέλες ανοίγω το φούρνο ανά δέκα λεπτά και με ένα κουτάλι περιχύνω τα μανιτάρια με το υγρό του ταψιού.
  7. Αν περισσέψουν για την επόμενη μέρα, τις βάζω στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τις ζεσταίνω για 2 λεπτά και σπάω δύο αυγά, απλά γίνονται τέλειες…

Tips

Οι Μορχέλες που έχουν συλλεχθεί από καμμένα δάση πρέπει να μένουν σε αλατόνερο για μισή ώρα, με αυτό το “μπάνιο” δημιουργείται το φαινόμενο της όσμωσης και βγαίνουν οι στάχτες που έχουν ενσωματωθεί στην σάρκα της.

Συνταγές με μορχέλες:

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email

Follow Us

Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση