Χοιρινό με μανιτάρια και μουστάρδα

Αυτή είναι ίσως η πιο εύκολη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να απολαύσουμε ένα ολοκληρωμένο και γεμάτο γευστικά δείπνο με μανιτάρια πορτσίνι.

Ο συνδυασμός μουστάρδας και πορτσίνι προσθέτουν ένταση και πικάντικη γεύση, μαγειρεύω το χοιρινό τόσο ώστε να πάρει ένα ωραίο χρώμα και προσέχω να μην χάσει την τρυφερότητα του.

Τολμήστε να την δοκιμάσετε.

Χοιρινό με μανιτάρια και μουστάρδα

 
 

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Χρόνος Μαγειρέματος: 30

Υλικά

  • 500 gr. χοιρινό σε κομμάτια των 5 εκατοστών
  • 500 gr. μανιτάρια βωλίτες, καισαρικά, αγαρικά κ.α.
  • 200 gr. ζωμό κρέατος
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σουπ. μουστάρδα
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 130 gr. λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σοτάρω το χοιρινό σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτω τα μανιτάρια, το πράσο, το σκόρδο και τη πιπέρια.
  3. Συνεχίζω το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Σβήνω το κρέας με το κρασί και βάζω στο τηγάνι τη μουστάρδα, το χυμό από το λεμόνι, το ζωμό, το θυμάρι και αλατοπιπερώνω.
  5. Συνεχίζω το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά.
  6. Προς το τέλος διαλύω το αλεύρι σε λίγο ζεστό νερό και το προσθέτω στο τηγάνι για να δέσω τη σάλτσα.

Tips

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άγρια μανιτάρια ή καλλιέργειας αλλά και αποξηραμένα μανιτάρια.

Τα μανιτάρια δεν πλένονται ποτέ γιατί απορροφούν πολύ εύκολα τα υγρά και χάνουν τη γεύση και το άρωμα τους. Τα καθαρίζουμε με ένα πινέλο και τα δύσκολα σημεία με ένα καθαρό βρεγμένο πανί.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση