Μπρουσκέτα με μανιτάρι πορτσίνι και προσούτο
Η μπρουσκέτα συνήθως σερβίρεται ως πρωϊνό, σνακ ή ορεκτικό.
Μπρουσκέτα με μανιτάρι πορτσίνι και προσούτο
Μερίδες: για 2 άτομα
Χρόνος Αναμονής: 5′
Χρόνος Μαγειρέματος: 10′
Υλικά
- 1 μέτριο μανιτάρι πορτσίνι
- 30 γρ. τυρί κρέμα
- 2 φέτες προσούτο
- 20 γρ. baby ρόκα
- 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
- 2 φέτες ψωμί ζυμωτό
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Διαδικασία
- Kαθαρίζω το μανιτάρι από τυχόν σκουπίδια ή βρωμιές και τα κόβω σε φέτες.
- Πλένω και στεγνώνω τη ρόκα.
- Σε μπολ ανακατεύω τα φύλλα ρόκας με πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Σε τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ζεσταίνω το ελαιόλαδο, προσθέτω τα μανιτάρια, ρίχνω λίγο φρέσκο πιπέρι και ψήνω για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Φρυγανίζω το ψωμί σε φρυγανιέρα, αν δεν έχουμε το ψήνουμε στο ίδιο τηγάνι που ετοιμάσαμε τα μανιτάρια ή σε τοστιέρα.
- Αλείφω την κάθε φέτα ψωμιού με τυρί κρέμα, επάνω τοποθετώ τη ρόκα, το προσούτο και στο τέλος το μανιτάρια.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]