Μπρουσκέτα με μανιτάρι πορτσίνι και προσούτο

Μπρουσκέτα με μανιτάρι πορτσίνι και προσούτο

Μπρουσκέτα με μανιτάρι πορτσίνι και προσούτο

Η μπρουσκέτα συνήθως σερβίρεται ως πρωϊνό, σνακ ή ορεκτικό.

Μπρουσκέτα με μανιτάρι πορτσίνι και προσούτο

 

Μπρουσκέτα με μανιτάρι πορτσίνι και προσούτο 

Μερίδες: για 2 άτομα

Χρόνος Αναμονής: 5′

Χρόνος Μαγειρέματος: 10′

Υλικά

  • 1 μέτριο μανιτάρι πορτσίνι
  • 30 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 φέτες προσούτο 
  • 20 γρ. baby ρόκα
  • 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 φέτες ψωμί ζυμωτό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Διαδικασία

  1. Kαθαρίζω το μανιτάρι από τυχόν σκουπίδια ή βρωμιές και τα κόβω σε φέτες.
  2. Πλένω και στεγνώνω τη ρόκα.
  3. Σε μπολ ανακατεύω τα φύλλα ρόκας με πιπέρι και ελαιόλαδο.
  4. Σε τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ζεσταίνω το ελαιόλαδο, προσθέτω τα μανιτάρια, ρίχνω λίγο φρέσκο πιπέρι και ψήνω για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  5. Φρυγανίζω το ψωμί σε φρυγανιέρα, αν δεν έχουμε το ψήνουμε στο ίδιο τηγάνι που ετοιμάσαμε τα μανιτάρια ή σε τοστιέρα.
  6. Αλείφω την κάθε φέτα ψωμιού με τυρί κρέμα, επάνω τοποθετώ τη ρόκα, το προσούτο και στο τέλος το μανιτάρια.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]