Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο

Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο

Είναι μια κλασική συνταγή, εύκολη και γρήγορη χωρίς φύλλο, τεμπέλικη και εύκολη για τους αρχάριους.

Η πίτα αυτή χωρίς φύλλο μπορεί να γίνει πιο υγιεινή χωρίς να χαλάσει η υφή της και να διαλυθεί, αν μειώσουμε την ποσότητα των τυριών σε 2οο γραμμάρια και αυξήσουμε την ποσότητα των μανιταριών σε 500.

Το φασκόμηλο πρέπει να είναι φρέσκο αλλιώς δεν βαζουμε καθόλου, το αποξηραμένο αλλάζει τελείως την γεύση. Αλάτι δεν βάζω γιατί έχει αρκετό το τυρί.

Σίγουρα μπορεί να γίνει και με άγρια μανιτάρια, αν την δοκιμάσετε θα χαρώ να αφήσετε ένα σχόλιο με εντυπώσεις και πια μανιτάρια χρησιμοποιήσατε.

Καλή επιτυχία.

Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο

 

Υλικά

  • 400-500 γρ. μανιτάρια φρέσκα εμπορίου (πορτομπελοChampignons, brown), κομμένα σε φέτες
  • 200-300 γρ. τυρί γραβιέρα, περασμένο στο πολυκόφτη
  • 220 γρ. ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • πιπέρι

Διαδικασία

  1. Αφού καθαρίσω τα μανιτάρια τα κόβω σε λεπτές φέτες και τα αφήνω στην άκρη.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι. Τα ανακατεύω με ένα κουτάλι και προσθέτω το πιπέρι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Συνεχίζω το ανακάτεμα και προσθέτω το σιμιγδάλι.
  3. Στο τέλος προσθέτω το τυρί και τα μανιτάρια, ομογενοποιώ το μίγμα με ένα κουτάλι.
  4. Η ζύμη θα είναι αρκετά σφιχτή αλλά αυτό δε μας απασχολεί γιατί όταν λιώσει το τυρί μέσα στο φούρνο θα έχει άλλη υφή.
  5. Λαδώνω ένα ταψί με διάμετρο 25 εκατοστά, αδειάζω μέσα το μίγμα, ισιώνω την επιφάνειά του και ψήνω στους 180 για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Απάντηση