Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και σπανάκι

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και σπανάκι

Το αγαπημένο πρωινό του Σαββατοκύριακου, ομελέτα με σπανάκι και μανιτάρια.
Εύκολο στην προετοιμασία και στο μαγείρεμα. Πάντα έχω πλυμένο σπανάκι μαζί με άλλα λαχανικά σε ένα μπολ για μια γρήγορη σαλάτα, κλέβω λίγο από το μπολ κόβω στα γρήγορα 4-5 μανιτάρια και σε 10 λεπτά έχω έτοιμη μια νόστιμη και υγιεινή ομελέτα.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα νόστιμο τρόπο, με ένα υπέροχο πρωινό, αν και αυτή η ομελέτα είναι αρκετά εύκολη για να σερβιριστεί μετά από μια κουραστική μέρα!

Αυτή η συνταγή απαιτεί φρέσκο ​​σπανάκι, αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κατεψυγμένο αν προτιμάτε.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας … είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας!

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και σπανάκι 
 
 

Μερίδες: για 2 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 5-10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 25′

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια  (πορτομπελοChampignons, brown) κομμένα σε φέτες
  • 100 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζω τα υλικά. Τα μανιτάρια δεν πλένονται ποτέ γιατί απορροφούν πολύ εύκολα τα υγρά και χάνουν τη γεύση και το άρωμα τους. Τα καθαρίζουμε με ένα πινέλο και τα δύσκολα σημεία με ένα καθαρό βρεγμένο πανί.
  2. Ψιλοκόβω το σκόρδο, το κρεμμύδι, το άνηθο και το σπανάκι, κόβω και τα μανιτάρια σε φέτες.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνω λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνω το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σπανάκι και σοτάρω ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά μας, περίπου 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά το αφήνω στην άκρη.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω τα αυγά με ένα πιρούνι, ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι, το άνηθο και το γάλα και συνεχίζω το χτύπημα. Τέλος, προσθέτω τα υλικά που έχουμε στο τηγάνι και ανακατεύω.
  5. Ρίχνω το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ και το τοποθετώ στο φούρνο. Ψήνω την ομελέτα 15 λεπτά περίπου στους 100 °C σε θερμό αέρα, δηλαδή ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Απάντηση