Αρωματικό νηστίσιμο ρύζι με μανιτάρια

Αρωματικό νηστίσιμο ρύζι με μανιτάρια

Πεντανόστιμο φαγητό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, στέκεται σαν κυρίως αλλά και σαν συνοδευτικό.

Αρωματικό νηστίσιμο ρύζι με μανιτάρια

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Χρόνος Μαγειρέματος: 35′

Υλικά

Διαδικασία:

  1. Ετοιμάζω τα υλικά, ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το μαϊντανό και τα πλευρώτους σε λωρίδες.
  2. Ζεσταίνω το ζωμό λαχανικών και διαλύω τη σκόνη των αποξηραμένων βωλίτων.
  3. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σοτάρω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τα μανιτάρια.
  4. Μόλις πάρουν χρώμα, στα 6 λεπτά, ρίχνω το ρύζι και συνεχίζω το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά.
  5. Μετά από 2 λεπτά, χαμηλώνω τη φωτιά, ρίχνω 2 φλιτζάνια ζεστό ζωμό, το φασκόμηλο, το θυμάρι, αλατοπιπερώνω και αφήνω για 5 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει το ζωμό.
  6. Μόλις το απορροφήσει ρίχνω άλλα 3 φλιτζάνια ζωμό, δοκιμάζω και διορθώνω το αλάτι, ανακατεύω και αφήνω άλλα 10 λεπτά περίπου.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση