Αρωματικό νηστίσιμο ρύζι με μανιτάρια
Πεντανόστιμο φαγητό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, στέκεται σαν κυρίως αλλά και σαν συνοδευτικό.
Αρωματικό νηστίσιμο ρύζι με μανιτάρια
Μερίδες: για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Χρόνος Μαγειρέματος: 35′
Υλικά
- 450 gr. μανιτάρια πλευρώτους
- 80 gr. ή 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 3 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 250 gr. ή 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
- 30 gr. ή 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 600 gr. ή 5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
- 2 κ.σ. σκόνη από αποξηραμένο βωλίτη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
- Ετοιμάζω τα υλικά, ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το μαϊντανό και τα πλευρώτους σε λωρίδες.
- Ζεσταίνω το ζωμό λαχανικών και διαλύω τη σκόνη των αποξηραμένων βωλίτων.
- Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σοτάρω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τα μανιτάρια.
- Μόλις πάρουν χρώμα, στα 6 λεπτά, ρίχνω το ρύζι και συνεχίζω το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά.
- Μετά από 2 λεπτά, χαμηλώνω τη φωτιά, ρίχνω 2 φλιτζάνια ζεστό ζωμό, το φασκόμηλο, το θυμάρι, αλατοπιπερώνω και αφήνω για 5 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει το ζωμό.
- Μόλις το απορροφήσει ρίχνω άλλα 3 φλιτζάνια ζωμό, δοκιμάζω και διορθώνω το αλάτι, ανακατεύω και αφήνω άλλα 10 λεπτά περίπου.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]