Σπαγγέτι με μανιτάρια σιτάκε και μπαλσάμικο
Πραγματικά τόσο απλό αλλά τόσο νόστιμο πιάτο μόνο με τρία υλικά. Τα μανιτάρια λετινούλα θέλουν ελάχιστο χρόνο στο τηγάνι ίσα που να πάρουν λίγο χρώμα.
Σπαγγέτι με μανιτάρια σιτάκε και μπαλσάμικο
Χρόνος Προετοιμασίας: 5′
Χρόνος Μαγειρέματος: 10′
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σιτάκε κομμένα στη μέση
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ μπασάλμικο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία
- Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σουρώνω και κρατάω λίγο από το νερό τους, περίπου ένα ποτήρι του νερού.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το σκόρδο και τα σιτάκε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Σβήνω με το μπαλσάμικο συνεχίζω για ένα λεπτό, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα μακαρόνια και το νερό που έχω κρατήσει, μαγειρεύω μέχρι να πιουν όλα τα υγρά.
- Σερβίρω ζεστά.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]