Σεβίτσε καισαρικών

Σεβίτσε καισαρικών μανιταρια σαλατα

Σεβίτσε καισαρικών

Είναι μια κλασσική συνταγή για να γευτούμε αυτά τα γευστικότατα άγρια μανιτάρια.

Αν ρωτήσετε έναν έμπειρο συλλέκτη πως να φάω τα καισαρικά θα σας πει καρπάτσιο καισαρικών. Το σωστό όμως είναι το σεβίτσε. Η διαφορά του καρπάτσιο με το σεβίτσε είναι στο χρόνο που θα αφήσουμε τα μανιτάρια να ψηθούν. Στη μεν πρώτη μέθοδο τα αφήνουμε για 2 ώρες ενώ στη δεύτερη για 20 λεπτά. Τα μανιτάρια λοιπόν και ειδικά τα καισαρικά  έχουν τρυφερή σάρκα και θέλουν λεπτό χειρισμό έτσι το σεβίτσε είναι η ιδανική μέθοδος.

Το σεβίτσε (ceviche) είναι μια μέθοδος μαγειρικής που χρησιμοποιεί την οξύτητα του χυμού των εσπεριδοειδών.

Με αυτή τη διαδικασία ετοιμάζουμε μια δροσερή σαλάτα με φρέσκα άγρια μανιτάρια καισαρικά που ψήνονται και αρωματίζονται στο λεμόνι, τη ρίγανη και το λάδι.

Πιστέψτε με δεν χρειάζονται κάτι άλλο.

Σεβίτσε καισαρικών

 
 

Σεβίτσε καισαρικών μανιταρια σαλατα

Μερίδες: για 2 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 20′

Υλικά

για τη μαρινάδα:

  • αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένοπιπέρι

Διαδικασία

  1. Διαλέγω μανιτάρια με κλειστό καπέλο, τα καθαρίζω από τυχόν σκουπίδια ή βρωμιές και τα κόβω σε λεπτές φέτες.
  2. Σε ένα στενό μπολ βάζω τα μανιτάρια και ρίχνω το χυμό από το λεμόνι.
  3. Ανακατεύω καλά να πάει το λεμόνι παντού, πρέπει να υπερκαλύπτει όλα τα κομμάτια.
  4. Το αφήνω για 20’.
  5. Σουρώνω τον χυμό λεμονιού και το ανακατεύω με λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Τοποθετώ σ’ ένα βαθύ πιάτο τη πρασινάδα από πάνω τα καισαρικά και περιχύνω τη σαλάτα με το λαδολέμονο.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Απάντηση