Μανιτάρια καισαρικά γλυκόξινα με γιαούρτι, μπισκότο και φρούτα του δάσους
Όλες οι αισθήσεις σε μια κουταλιά, πραγματικά με ξυπνάει από τη καθημερινή μονοτονία αυτή η συνταγή.
Μανιτάρια καισαρικά γλυκόξινα με γιαούρτι, μπισκότο και φρούτα του δάσους
Μερίδες: για 2 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5-10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 10′
Υλικά
- 4 φρέσκα μανιτάρια καισαρικά
- 30 gr. βούτυρο
- 20 gr. ζάχαρη μαύρη
- 1 lime το χυμό του
- ½ κλωνάρι βανίλια
Για το σερβίρισμα:
- γιαούρτι στραγγιστό
- τριμμένο μπισκότο
- διάφορα φρούτα
Διαδικασία
- Καθαρίζω και κόβω σε λεπτές φέτες τα καισαρικά.
- Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να πάρει ένα ξανθό σκούρο χρώμα.
- Ρίχνω τα μανιτάρια, το χυμό από το lime, τη βανίλια και σιγοβράζω για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Τα σερβίρω ζεστά τοποθετώντας σ’ ένα ποτήρι πρώτα το γιαούρτι, μετά το μπισκότο, τα μανιτάρια, τα φρούτα και τη σάλτσα, για περισσότερη απόλαυση επαναλαμβάνω άλλη μια φορά τη διαδικασία.
Tips
Τα καισαρικά δεν πλένονται ποτέ γιατί απορροφούν πολύ εύκολα τα υγρά και χάνουν τη γεύση και το άρωμα τους.
Τα καθαρίζουμε με ένα πινέλο και τα δύσκολα σημεία με ένα καθαρό βρεγμένο πανί, αν είναι πολύ βρόμικα αφαιρώ την πάνω μεμβράνη από το καπέλο, βγαίνει πολύ εύκολα και ξύνω το πόδι μ’ ένα μαχαίρι.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]