Τηγανιά με μανιτάρια μορχέλες, κοτόπουλο, άγρια σπαράγγια και σάλτσα μπύρας

Τηγανιά με μανιτάρια μορχέλες, κοτόπουλο, άγρια σπαράγγια και σάλτσα μπύρας

Αρτζιμπούρτζι, Κουκουμέλα, Μουρτσέκι ή Καψαλίτης είναι κάποιες από τις λαϊκές ονομασίες της Μορχέλας.

Θεωρούνται από τα πιο νόστιμα και περιζήτητα μανιτάρια στη γαλλική κουζίνα και όχι μόνο, με πολύ ακριβή τιμή. Εύκολο μανιτάρι στην αναγνώριση του, λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισης του.

Έχουν έντονο άρωμα που τις καθιστά κατάλληλες για αρωματικές σάλτσες και πιάτα ζυμαρικών, μαγειρεύονται γεμιστές με τυριά και πατάτες στο φούρνο, τηγανιτές με βούτυρο σε ομελέτα, ταιριάζουν απόλυτα με κρέμα γάλακτος.

Θέλουν όμως καλό μαγείρεμα για να καταστραφούν οι τοξίνες που προκαλούν

Τηγανιά με μανιτάρια μορχέλες, κοτόπουλο, άγρια σπαράγγια και σάλτσα μπύρας

 

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 5-10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 20′

Υλικά

Διαδικασία

  1. Βάζω τις αποξηραμένες μορχέλες σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά τουλάχιστον, αν είναι φρέσκες τις κόβω στη μέση και αποκρίνω τυχών βρόμες.
  2. Κόβω το κοτόπουλο σε κομμάτια 5 εκατοστών.
  3. Ζεσταίνω το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρω το κοτόπουλο για 3 λεπτά, προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές, περίπου άλλα 5 λεπτά.
  4. Σβήνω με την μπύρα και αφήνω 1 λεπτό, χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά το σκόρδο, τα άγρια σπαράγγια ή τις οβρίες, το κόλιανδρο, το μέλι, αλατοπιπερώνω, συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά και αποσύρω.
  5. Συνοδεύω με μακαρόνι, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Συνταγές με μορχέλες:

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]