Ομελέτα με μανιτάρια μορχέλες και άγρια σπαράγγια

Ομελέτα με μανιτάρια μορχέλες και άγρια σπαράγγια

Εδώ και λίγες μέρες που ο καιρός έχει αρχίσει να ζεσταίνει έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες μορχέλες στα πευκοδάση και μαζί τα άγρια σπαράγγια με τις οβρίες.

Αφού έχω μαζέψει αυτούς τους εκλεκτούς μεζέδες τι καλύτερο από μια γρήγορη ομελέτα με σπαράγγια και μορχέλες που μόλις έχω κόψει!!

Ομελέτα με μανιτάρια μορχέλες και άγρια σπαράγγια 
 
 

Μερίδες: για 2 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 5-10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 15′

Υλικά

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζω τα υλικά. Πλένω και στραγγίζω τα σπαράγγια, κόβω στην μέση τις μορχέλες και τις καθαρίζω μ’ ένα πινέλο.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω τα αυγά με ένα πιρούνι, ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο, ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτω τα σπαράγγια συνεχίζω το μαγείρεμα για 1 λεπτό ακόμα, ίσως και παραπάνω, εμένα μ’ αρέσουν να κρατάνε, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα αυγά από το μπολ.
  5. Όταν η ομελέτα ψηθεί από τη μια πλευρά, τη γυρίζω με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου και ψήνω και από την άλλη.

Συνταγές με μορχέλες:

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση