Ταλιατέλες με μανιτάρια και βότανα στο φούρνο

Ταλιατέλες με μανιτάρια και βότανα στο φούρνο

Ταλιατέλες με μανιτάρια και βότανα στο φούρνο

 

Ταλιατέλες με μανιτάρια και βότανα στο φούρνο

 

Μερίδες: για 6 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Χρόνος Μαγειρέματος: 35′

Υλικά 

  • 400 γρ. λαζάνια
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ σε μέγεθος αμυγδάλου
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 300 γρ γραβιέρα
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν
  • 2 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 3 φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζω τα υλικά, κόβω το πράσο σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβω το σκόρδο και το τζίντζερ.
  2. Σε ένα γουδί βάζω το αλάτι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το εστραγκόν, το φασκόμηλο, το δυόσμο και τα κοπανάω καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα.
  3. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις ταλιατέλες για 2 – 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας, τις σουρώνω και τις αφήνω να στραγγίξουν καλά.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρω το πράσο και τα μανιτάρια για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, προσθέτω το μίγμα με τα βότανα και το πιπέρι, τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αφήνω να πάρουν μια βράση για 1 λεπτό και τα αποσύρω από τη φωτιά.
  5. Τοποθετώ τις ταλιατέλες σε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών, κόβω το μισό τυρί σε κύβους και το ρίχνω μέσα στο ταψί, ρίχνω και το μείγμα από το τηγάνι, ανακατεύω και από πάνω τρίβω το υπόλοιπο τυρί.
  6. Τα ψήνω στο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  7. Ξεφουρνίζω και αφήνω 5 λεπτά να σταθούν πριν σερβίρω.

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email

Follow Us

Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Απάντηση