Ψάρι με μανιτάρια στη λαδόκολλα

Ψάρι με μανιτάρια στη λαδόκολλα

Κλείνοντας όλα τα αρώματα σε μια λαδόκολλα έχουμε ένα ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα.

Ψάρι με μανιτάρια στη λαδόκολλα 
 
 

Μερίδες: για 2 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 30′

Υλικά

  • τα φιλέτα από 2 ψάρια τσιπούρα ή λαβράκι.
  • 200 gr. φρέσκα μανιτάρια εμπορίου (πορτομπελοChampignons, brown)
  • 100 gr. λευκό κρασί
  • 25 gr. ή το χυμό από 1 λεμόνι
  • 30 gr. ή 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο άνηθο
  • 1 κουτ. γλυκ. σπόρους κόλιανδρου
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Φιλετάρω τα ψάρια και τα αλατίζω.
  2. Ζεσταίνω σε ένα τηγάνι 12 gr. ή 2 κ.σ. λάδι και σοτάρω τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα, για 2 λεπτά περίπου, αλατοπιπερώνω και τα αφήνω στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζω το κρασί, τα 18 gr. ή 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το λεμόνι, το θυμάρι, το κόλιανδρο, το δεντρολίβανο και τον άνηθο, σιγοβράζω για 10 λεπτά, αποσύρω και σουρώνω.
  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  5. Σε μια λαδόκολλα βάζω εναλλάξ 1 φιλέτο ψαριού και μια στρώση από μανιτάρια, περιχύνω με το μείγμα από τη κατσαρόλα και κλείνω καλά τη λαδόκολλα για να μην έρχονται τα υλικά σε επαφή με τον αέρα.
  6. Ψήνω για 10 λεπτά και για 10 λεπτά ακόμα με ανοικτή τη λαδόκολλα για να πάρει χρώμα το ψάρι.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση