Ψάρι με μανιτάρια στη λαδόκολλα
Κλείνοντας όλα τα αρώματα σε μια λαδόκολλα έχουμε ένα ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα.
Ψάρι με μανιτάρια στη λαδόκολλα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 30′
Υλικά
- τα φιλέτα από 2 ψάρια τσιπούρα ή λαβράκι.
- 200 gr. φρέσκα μανιτάρια εμπορίου (πορτομπελο, Champignons, brown)
- 100 gr. λευκό κρασί
- 25 gr. ή το χυμό από 1 λεμόνι
- 30 gr. ή 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κλωνάρι φρέσκο άνηθο
- 1 κουτ. γλυκ. σπόρους κόλιανδρου
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Φιλετάρω τα ψάρια και τα αλατίζω.
- Ζεσταίνω σε ένα τηγάνι 12 gr. ή 2 κ.σ. λάδι και σοτάρω τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα, για 2 λεπτά περίπου, αλατοπιπερώνω και τα αφήνω στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα βάζω το κρασί, τα 18 gr. ή 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το λεμόνι, το θυμάρι, το κόλιανδρο, το δεντρολίβανο και τον άνηθο, σιγοβράζω για 10 λεπτά, αποσύρω και σουρώνω.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Σε μια λαδόκολλα βάζω εναλλάξ 1 φιλέτο ψαριού και μια στρώση από μανιτάρια, περιχύνω με το μείγμα από τη κατσαρόλα και κλείνω καλά τη λαδόκολλα για να μην έρχονται τα υλικά σε επαφή με τον αέρα.
- Ψήνω για 10 λεπτά και για 10 λεπτά ακόμα με ανοικτή τη λαδόκολλα για να πάρει χρώμα το ψάρι.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]