Σαλάτα με μανιτάρια πλευρώτους και κρίταμο
Οι ζεστές σαλάτες συνηθίζονται συχνά στα μενού εστιατορίων, αυτή η τρομερή σαλάτα γίνεται με ζεστά μανιτάρια πλευρώτους που θυμίζουν γεύση κρέατος όταν μαγειρεύονται με σάλτσα μπαλσάμικο.
Σαλάτα με μανιτάρια πλευρώτους και κρίταμο
Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 40′
Υλικά
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους
- 4 κούπες πρασινάδα κατά προτίμηση ρόκα ή σπανάκι
- 1 κούπα κρίταμο τουρσί
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σουπ. μπαλσάμικο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Πλένω πολύ καλά τη πρασινάδα, κόβω τα κοτσάνια και την αφήνω να στραγγίσει.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίζω τα μανιτάρια από τυχόν σκουπιδάκια ή βρομιές, κόβω το σκληρό σημείο από το πόδι και τα βάζω σε ένα αντικολλητικό ταψί ή στρώνω μια λαδόκολλα πάνω στο ταψί.
- Ραντίζω με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, ρίχνω το σκόρδο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά τα μανιτάρια.
- Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 30-40 λεπτά στους 180°C.
- Σ’ ένα μεγάλο και ρηχό πιάτο στρώνω τη πρασινάδα, από πάνω τα πλευρώτους και στο τέλος το κρίταμο, ραντίζω με ελαιόλαδο και σερβίρω.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Επίσης:
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]