Κρίταμο σαλάτα

σαλάτα με Κρίταμα

Κρίταμο σαλάτα

Για εσάς που σας αρέσει να μαζεύεται άγρια ​​λαχανικά σας έχω μια καλοκαιρινή πρόταση, μια δροσιστική και τονωτική σαλάτα με Κρίταμο.

Το κρίταμο τον έχουμε κάνει τουρσί, η συνταγή και όλη η διαδικασία μαζί με συμβουλές εδώ, μπορούμε να τον κάνουμε και σαλάτα.

Κόβουμε τις τρυφερές κορφές και όπως είναι από την παραλία, τον πλύνουμε καλά, αν και δεν έχει βρωμιές λίγη άμμο μόνο, τον ζεματάμε και τον σερβίρουμε, γρήγορα, απλά και εύκολα.

Αυτή η συνταγή, μπορεί να ετοιμαστεί επιτόπου στην παραλία, αρκεί να έχουμε μια μικρή κατσαρόλα και λίγα ξύλα.

Ο κρίταμος δεν χρειάζεται αλάτι διότι απο μόνο του έχει μια αλμυρή γεύση.

Πάμε να κάνουμε αυτή τη σαλάτα.

Κρίταμο σαλάτα

 
 σαλάτα με Κρίταμα

Μερίδες: για 2-4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 5-10′

Υλικά (για μια σαλάτα)

  • 200 γρ. κρίταμο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τα κρίταμα.
  2. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό.
  3. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα κρίταμα.
  4. Ζεματίστε για 5 λεπτά τον Κρίταμο. Αναλόγα με την εποχή που συλλέγεται ο κρίταμος επηρεάζεται και ο χρόνος ζεματίσματος. Αν είναι μαζεμένος από τον Αύγουστο και μετά, θα χρειαστεί να παραμείνει για 2-3 λεπτά επιπλέον, καλό είναι να δοκιμάσουμε πριν τον βγάλουμε από την κατσαρόλα.
  5. Με μία τρυπητή κουτάλα τον βγάζω και τον στραγγίζω καλά.
  6. Σερβίρω μια ολόφρεσκη σαλάτα με μπόλικο ελαιόλαδο και λεμόνι.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Απάντηση