Σαλάτα με ρεβύθια και μανιτάρια κανθαρέλες

Σαλάτα με ρεβύθια και μανιτάρια κανθαρέλες

Μια νηστίσιμη και νόστιμη ζεστή σαλάτα με άγρια μανιτάρια κανθαρέλες που μπορεί να ετοιμαστεί κάθε εποχή μιας και κανθαρέλες βρίσκουμε καθόλη την διάρκεια του χρόνου.

Σαλάτα με ρεβύθια και μανιτάρια κανθαρέλες

 

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 10′

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 250 γρ. μανιτάρια κανθαρέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία:

  1. Καθαρίζω τα μανιτάρια από τυχόν χώματα και κόβω τα μεγάλα στα 2.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα μανιτάρια και το σκόρδο.
  3. Μαγειρεύω για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν, σβήνω με το λεμόνι, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά.
  4. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό, ανακατεύω και σερβίρω ζεστά με έξτρα χυμό λεμονιού.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση