Σαλάτα με πορτσίνι και βινεγκρέτ σύκου

Σαλάτα με πορτσίνι και βινεγκρέτ σύκου

Σαλάτα με πορτσίνι και βινεγκρέτ σύκου

Σαλάτα με πορτσίνι και βινεγκρέτ σύκου

 

Μερίδες: για 2-4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 10′

Υλικά

  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι
  • 400 γρ. φύλλα ρόκας
  • 20 γρ. κολοκυθόσπορους
  • τοματίνια
  • 200 γρ. λεπτές φέτες παρμεζάνας.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 45 γρ. σύκα, αποξηραμένα
  • 40 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Καθαρίζω και κόβω σε λεπτές φέτες τα πορτσίνι.
  2. Ζεσταίνω 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρω τα πορτσίνι για 5 λεπτά.
  3. Χτυπάω στο multi τα σύκα και το μπαλσάμικο μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να δημιουργηθεί μια δεμένη βινεγκρέτ.
  4. Σε μια σαλατιέρα ή σε ένα βαθύ ωραίο πιάτο βάζω τα φύλλα ρόκας, τα τοματίνια, τα πορτσίνι, τους κολοκυθόσπορους, την παρμεζάνα και περιχύνω με τη βινεγκρέτ ανακατεύω απαλά.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Απάντηση