Σαλάτα με πορτσίνι και βινεγκρέτ σύκου
Μερίδες: για 2-4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 10′
Υλικά
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι
- 400 γρ. φύλλα ρόκας
- 20 γρ. κολοκυθόσπορους
- τοματίνια
- 200 γρ. λεπτές φέτες παρμεζάνας.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνι
- 45 γρ. σύκα, αποξηραμένα
- 40 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Καθαρίζω και κόβω σε λεπτές φέτες τα πορτσίνι.
- Ζεσταίνω 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρω τα πορτσίνι για 5 λεπτά.
- Χτυπάω στο multi τα σύκα και το μπαλσάμικο μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να δημιουργηθεί μια δεμένη βινεγκρέτ.
- Σε μια σαλατιέρα ή σε ένα βαθύ ωραίο πιάτο βάζω τα φύλλα ρόκας, τα τοματίνια, τα πορτσίνι, τους κολοκυθόσπορους, την παρμεζάνα και περιχύνω με τη βινεγκρέτ ανακατεύω απαλά.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]