Ροβίτσα σαλάτα με μανιτάρια μαύρες τρομπέτες και λιαστή ντομάτα
Μια έξοχη απλή σαλάτα με φασόλια ροβίτσα, είναι η τέλεια συνταγή για μεσημεριανό γεύμα. Είναι τόσο εύκολο να μαγειρεύουν και είναι μια πολύ καλή πηγή Vegan πρωτεΐνης. Μόλις μία κουταλιά της σούπας έχει περίπου 3gr. πρωτεΐνης, ιδανική λοιπόν τροφή για χορτοφάγους, ακόμα και για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
Η ροβίτσα πλέον δεν είναι ένα εξωτικό όσπριο, αν και δεν γίνεται εκτεταμένη καλλιέργεια στην Ελλάδα, υπάρχουν αρκετοί καλλιεργητές στην Καλαμάτα καθώς και κάποιοι στην περιοχή των Καλαβρύτων.
Ροβίτσα σαλάτα με μανιτάρια μαύρες τρομπέτες και λιαστή ντομάτα
Χρόνος Προετοιμασίας: 60′
Χρόνος Μαγειρέματος: 25′
Υλικά
- 300 gr. φασόλια ροβίτσα
- 30 gr. μαύρες τρομπέτες αποξηραμένες ή 300 gr. μανιτάρια εμπορίου (πορτομπελο, Champignons, brown) κομμένα σε φέτες
- 20 gr. ελαιόλαδο
- 10 λιαστές τομάτες
- 140 gr. ή 2-3 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 8 φύλλα φρέσκια μέντας ψιλοκομμένα
Για την βινεγκρέτ:
- 80 gr. ελαιόλαδο
- 20 gr. ή τον χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Μουλιάζω τη ροβίτσα για τουλάχιστον 1 ώρα στο νερό, όσο περισσότερη ώρα την αφήσω τόσο λιγότερο χρόνο χρειάζεται για να βράσει, και τις μαύρες τρομπέτες σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό που μούλιασα τα μανιτάρια συμπληρώνω με αλατισμένο νερό και βράζω τη ροβίτσα μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να σκάσει, σουρώνω και την αφήνω να κρυώσει.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τις μαύρες τρομπέτες για 2 λεπτά, αλατίζω και αποσύρω από την φωτιά.
- Σε μια βαθιά πιατέλα αναμειγνύω όλα τα υλικά της σαλάτας.
- Ετοιμάζω την βινεγκρέτ βάζοντας όλα τα υλικά σ’ ένα βαζάκι και χτυπώντας τα καλά, την προσθέτω στην σαλάτα μόλις έρθει η στιγμή να σερβιριστεί.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]