Κόκκινο ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα

Κόκκινο ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα

Εντυπωσιακή συνταγή όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και γευστικά λόγω του μανιταριού και του παντζαριού που χαρίζει ένα μέλωμα στο ριζότο.

Μην την φοβηθείτε, αν τα παντζάρια είναι συσκευασίας, έτοιμα καθαρισμένα και προβρασμένα, η συνταγή γίνεται πολύ γρήγορη όσο ένα απλό ριζότο.

Κόκκινο ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα 
 
 

Μερίδες: για 2-3 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 5-10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 30′

Υλικά

  • 250 gr παντζάρια ή μία έτοιμοι συσκευασία με καθαρισμένα και βρασμένα.
  • 150 gr ρύζι καρολίνα
  • 160 gr φρέσκα μανιτάρια εμπορίου (πορτομπελοChampignons, brown) κομμένα σε φέτες
  • 70 gr παρμεζάνα σε κύβους
  • 30 gr ή ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 75 gr λευκό κρασί
  • 25 gr βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 500 gr νερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Πλένω και βράζω τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν ή χρησιμοποιώ έτοιμα καθαρισμένα και βρασμένα συσκευασίας
  2. Μόλις κρυώσουν τα καθαρίζω, πολτοποιώ τα 80 gr στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα 170 gr τα κόβω σε κύβους.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Προσθέτω το ρύζι και τα μανιτάρια, μόλις το ρύζι γίνει διάφανο, περίπου σε 4 λεπτά, σβήνω με το κρασί και συνεχίζω μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Στη συνέχεια προσθέτω το λιωμένο παντζάρι, το μισό νερό, το αλάτι, ανακατεύω συχνά και προσθέτω σταδιακά το υπόλοιπο νερό.
  6. Μόλις μαλακώσει το ρύζι προσθέτω τη παρμεζάνα, τους κύβους παντζαριού, το πιπέρι και τη ρίγανη, ανακατεύω και διορθώνω το αλάτι αν χρειαστεί.
  7. Το σερβίρω ζεστό.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση