Χειμωνιάτικες βίδες με μπρόκολο και μανιτάρια
Ε ναι λοιπόν ταιριάζουν και με το μπρόκολο τα μανιτάρια. Ένα γρήγορο και νόστιμο χειμωνιάτικο φαγητό, αν θέλουμε το μπρόκολο να είναι σκληρό ”να κρατάει” δεν το βράζουμε μαζί με τα μακαρόνια αλλά το σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια.
Χειμωνιάτικες βίδες με μπρόκολο και μανιτάρια
Χρόνος Προετοιμασίας: 5-10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 20′
Υλικά
- 250 gr. μπρόκολο σε μικρά κομμάτια
- 250 gr. μανιτάρια (πορτομπελο, Champignons, brown) σε λεπτές φέτες
- 500 gr. μακαρονάκι βίδες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία
- Ετοιμάζω τα υλικά. Πλένω το μπρόκολο σε τρεχούμενο νερό και το βάζω σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι να μουλιάσει για όσο θα ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά με αυτό το τρόπο θα διώξω τυχόν έντομα που μπορεί να έχουν φωλιάσει μέσα στο μπρόκολο.
- Καθαρίζω με ένα νοτισμένο καθαρό πανί ή βιτέζ τα μανιτάρια και τα κόβω σε λεπτές φέτες.
- Σε αλατισμένο νερό βράζω τις βίδες, τα τελευταία 2 λεπτά πριν γίνουν ρίχνω το μπρόκολο, συνεχίζω το βράσιμο, αποσύρω από τη φωτιά, σουρώνω και αφήνω τις βίδες με το μπρόκολο στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ροδίζω τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά, ρίχνω τη ρίγανη, αλατοπιπερώνω, και προσθέτω τα μακαρονάκια με το μπρόκολο, συνεχίζω για ακόμη ένα λεπτό μέχρι να δέσουν τα υλικά.
- Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω ζεστά.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]