Σαλάτα με μανιτάρια πλευρώτους και κατίκι

Σαλάτα με μανιτάρια πλευρώτους και κατίκι

Πόσες φορές το έχω ακούσει ”Α τα πλευρώτους τα ξέρω, είναι λες και τρώω κρέας τόσο νόστιμα” με λίγο σκόρδο και λίγο μπαλσάμικο έχουμε ένα τόσο νόστιμο και υγιεινό πιάτο χωρίς να τρώμε κρέας.

Σαλάτα με μανιτάρια πλευρώτους και κατίκι 
 
 

Μερίδες: για 2-4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40′

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους (Pleurotus ostreatus)
  • 4 κούπες τρυφερή πρασινάδα κατά προτίμηση ρόκα ή σπανάκι.
  • 200 γρ. κατίκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Πλένω πολύ καλά τη πρασινάδα, κόβω τα κοτσάνια και την αφήνω να στραγγίσει.
  2. Καθαρίζω τα μανιτάρια από τυχόν σκουπιδάκια ή βρωμιές, κόβω το σκληρό σημείο από το πόδι και τα βάζω σε ένα αντικολλητικό ταψί ή στρώνω μια λαδόκολλα πάνω στο ταψί.
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  4. Ραντίζω με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, ρίχνω το σκόρδο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά τα μανιτάρια.
  5. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 30-40 λεπτά στους 180°C.
  6. Σε μια μεγάλη πιατέλα στρώνω τη πρασινάδα, από πάνω τα πλευρώτους και στο τέλος το κατίκι, ραντίζω με ελαιόλαδο και σερβίρω.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Απάντηση