Ζυμαρικά με μανιτάρια και φασολάκια

Ζυμαρικά με μανιτάρια και φασολάκια

Μύρισε καλοκαίρι, μύρισε αρώματα. Αυτό το πιάτο τα έχει όλα, σοταρισμένα μανιτάρια, φρέσκα φασολάκια, φρέσκος βασιλικός, φρέσκος δυόσμος, μακαρόνια με μικρή τρύπα και χοντροκομμένη φέτα.

Ζυμαρικά με μανιτάρια και φασολάκια 
 
 

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 20′

Χρόνος Μαγειρέματος: 25′

Υλικά

  • 200 gr. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
  • 400 gr. λιγκουίνι ή bucatini ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
  • 400 gr. φρέσκα μανιτάρια (πορτομπελοChampignons, brown) κομμένα σε φέτες
  • 2+1 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2+1 κλωνάρια βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 κ.σ. ή 40 gr. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φέτα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βράζω τα φασολάκια σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε αλατισμένο νερό, τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετώ σένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός τους, να κρατήσουν το όμορφο και ζωντανό πράσινο χρώμα τους και κυρίως για να έχουν τραγανή υφή.
  2. Στο ίδιο νερό βράζω τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνω και κρατάω ένα ποτήρι από το νερό τους.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια για 4 λεπτά περίπου.
  4. Προσθέτω το σκόρδο, τα φασολάκια, τα φύλλα από τα 2 κλωνάρια δυόσμου & βασιλικού, αλατοπιπερώνω και αφήνω για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνω το ποτήρι με το νερό που έχω κρατήσει και τα λιγκουίνι ανακατεύω απαλά και αφήνω να δέσουν τα υλικά, προσέχω να μείνει λίγο ζουμάκι.
  6. Σερβίρω αμέσως ρίχνοντας τη φέτα και γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο δυόσμο & βασιλικό.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση