Λακτάριος πανέ με σάλτσα γλιστρίδας

Λακτάριος πανέ με σάλτσα γλιστρίδας

Λακτάριος πανέ με σάλτσα γλιστρίδας

Το μυστικό σ’ αυτή τη συνταγή είναι ότι χρησιμοποιώ αλεύρι ολικής γιατί με το λευκό λασπώνουν και χάνουν πολύ από τη γεύση τους.

Λακτάριος πανέ με σάλτσα γλιστρίδας

 

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 10′

Υλικά

Για τα μανιτάρια:

Για τη σάλτσα:

Διαδικασία

Για τη σάλτσα:

  1. Πλένω και ψιλοκόβω τη γλιστρίδα.
  2. Σ’ ένα μπολ βάζω το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη γλιστρίδα ανακατεύω καλά και τα τοποθετώ στο ψυγείο για όση ώρα ετοιμάζω τα μανιτάρια.

Για τα μανιτάρια:

  1. Πλένω καλά σε τρεχούμενο νερό τα μανιτάρια από τα χώματα και τα φύλλα.
  2. Τα βάζω σε ένα μπολ για 15 λεπτά για να τραβήξουν τα υγρά που έχουν χάσει, τα βγάζω και τα αφήνω για λίγα λεπτά να στραγγίσουν από τα πολλά νερά.
  3. Σ’ ένα βαθύ πιάτο βάζω το αλεύρι ολικής, αλατοπιπερώνω τα μανιτάρια και τα περνάω ένα – ένα από το αλεύρι. Αφήνω το λάδι να κάψει και τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  4. Τα βάζω σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι. Τα σερβίρω με ρίγανη.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση