Vegan σουβλάκι με μανιτάρια λακτάριους και βωλίτες
Σουβλάκι με μανιτάρια λακτάριους και βωλίτες
Μερίδες: για 8 σουβλάκια
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Χρόνος Αναμονές: 2-3 ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος: 15′
Υλικά
- Μανιτάρια λακτάριους
- Μανιτάρια βωλίτες
- 500 γρ. χοιρινό κατά προτίμηση λαιμό
- κόκκινες πιπεριές
- πράσινες πιπεριές
- κρεμμύδια
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- λευκό κρασί
- ελαιόλαδο
- διάφορα αρωματικά βότανα
Διαδικασία:
- Κόβω το κρέας σε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα κομμάτια και τα μανιτάρια στο ίδιο μέγεθος με το κρέας.
- Σ’ ένα μπολ ρίχνω το κρασί, τα βότανα, το χοιρινό, τα μανιτάρια, τα βάζω στο ψυγείο και τα αφήνω για 2-3 ώρες.
- Τα στραγγίζω καλά σε απορροφητικό χαρτί, κόβω τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ίσο μέγεθος με το κρέας. Περνάω τα υλικά εναλλάξ αλλά όχι πολύ σφικτά για να περνά η θερμότητα από όλα τα σημεία.
- Λαδώνω τη σχάρα και ψήνω κάνοντας τακτικά γυρίσματα για να ψηθούν ομοιόμορφα και για να μην στεγνώσουν.
- Λίγο πριν ψηθούν αλατοπιπερώνω
Tips:
Τα πλακέ ξύλινα καλαμάκια στερεώνουν καλύτερα το κρέας και δεν γυρνάει κατά το ψήσιμο.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
γεια χαρα, θα ελεγα απο αυτη τη συνταγη να βγαλετε τη λεξη βιγκαν που φανταζομαι πως εχει μπει καταλαθος. ή να βγει το κρεας απο την συνταγη?