Σουβλάκι με μανιτάρια λακτάριους και βωλίτες

Vegan σουβλάκι με μανιτάρια λακτάριους και βωλίτες

Σουβλάκι με μανιτάρια λακτάριους και βωλίτες

Μερίδες: για 8 σουβλάκια

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Χρόνος Αναμονές: 2-3 ώρες

Χρόνος Μαγειρέματος: 15′

Υλικά

Για τη μαρινάδα

  • λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • διάφορα αρωματικά βότανα

Διαδικασία:

  1. Κόβω το κρέας σε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα κομμάτια και τα μανιτάρια στο ίδιο μέγεθος με το κρέας.
  2. Σ’ ένα μπολ ρίχνω το κρασί, τα βότανα, το χοιρινό, τα μανιτάρια, τα βάζω στο ψυγείο και τα αφήνω για 2-3 ώρες.
  3. Τα στραγγίζω καλά σε απορροφητικό χαρτί, κόβω τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ίσο μέγεθος με το κρέας. Περνάω τα υλικά εναλλάξ αλλά όχι πολύ σφικτά για να περνά η θερμότητα από όλα τα σημεία.
  4. Λαδώνω τη σχάρα και ψήνω κάνοντας τακτικά γυρίσματα για να ψηθούν ομοιόμορφα και για να μην στεγνώσουν.
  5. Λίγο πριν ψηθούν αλατοπιπερώνω

Tips:

Τα πλακέ ξύλινα καλαμάκια στερεώνουν καλύτερα το κρέας και δεν γυρνάει κατά το ψήσιμο.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

1 σκέψη στο “Σουβλάκι με μανιτάρια λακτάριους και βωλίτες”

  1. γεια χαρα, θα ελεγα απο αυτη τη συνταγη να βγαλετε τη λεξη βιγκαν που φανταζομαι πως εχει μπει καταλαθος. ή να βγει το κρεας απο την συνταγη?

    Απάντηση

Απάντηση