Κρέμα πορτσίνι
Η κρέμα από μανιτάρια πορτσίνι έχει όλες τις μυρωδιές του φθινοπώρου.
Η βελούδινη υφή της κρέμας των μανιταριών πορτσίνι ταιριάζει με ζυμαρικά, με σάλτσες κρεάτων, με πατατοσαλάτα, με σούπες και δίνει ένα εκλεπτυσμένο άρωμα στο ριζότο.
Κρέμα πορτσίνι
Μερίδες: για 4 άτομα
Χρόνος Αναμονής: 15′
Χρόνος Μαγειρέματος: 20′
Υλικά
- 20 γρ. βούτυρο
- 10 γρ. κρεμμύδι
- 250 ml ζωμός κότας ή λαχανικών ή ζεστό νερό
- 100 γρ. κατεψυγμένα ή φρέσκα πορτσίνι
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία
- Σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνω το βούτυρο, σοτάρω το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Δυναμώνω τη φωτιά, προσθέτω τα μανιτάρια και σοτάρω για 5 λεπτά.
- Προσθέτω τον ζωμό από το κοτόπουλο ή των λαχανικών ή ζεστό νερό και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνω.
- Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω μέχρι η ποσότητα του υγρού να μειωθεί στο μισό.
- Χτυπάω με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
- Σερβίρω την κρέμα βασιλομανίταρο, επάνω από τα στριφτάρια και γαρνίρω με μανιτάρια σοτέ.
Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]