Κρέμα πορτσίνι

Κρέμα πορτσίνι πιατο γενικη

Κρέμα πορτσίνι

Η κρέμα από μανιτάρια πορτσίνι έχει όλες τις μυρωδιές του φθινοπώρου.

Η βελούδινη υφή της κρέμας των μανιταριών πορτσίνι ταιριάζει με ζυμαρικά, με σάλτσες κρεάτων, με πατατοσαλάτα, με σούπες και δίνει ένα εκλεπτυσμένο άρωμα στο ριζότο.

Κρέμα πορτσίνι

 

Κρέμα πορτσίνι πιατο γενικη

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Αναμονής: 15′

Χρόνος Μαγειρέματος: 20′

Υλικά

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. κρεμμύδι
  • 250 ml ζωμός κότας ή λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 100 γρ. κατεψυγμένα ή φρέσκα πορτσίνι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνω το βούτυρο, σοτάρω το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  2. Δυναμώνω τη φωτιά, προσθέτω τα μανιτάρια και σοτάρω για 5 λεπτά.
  3. Προσθέτω τον ζωμό από το κοτόπουλο ή των λαχανικών ή ζεστό νερό και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνω.
  4. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω μέχρι η ποσότητα του υγρού να μειωθεί στο μισό.
  5. Χτυπάω με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
  6. Σερβίρω την κρέμα βασιλομανίταρο, επάνω από τα στριφτάρια και γαρνίρω με μανιτάρια σοτέ.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]