Σαλάτα ρόκα παρμεζάνα με μανιτάρια Καισαρικά

Σαλάτα ρόκα παρμεζάνα με μανιτάρια Καισαρικά γενικη

Σαλάτα ρόκα παρμεζάνα με μανιτάρια Καισαρικά

Σαλάτα ρόκα παρμεζάνα με μανιτάρια Καισαρικά

 
 

Σαλάτα ρόκα παρμεζάνα με μανιτάρια Καισαρικά γενικηΜερίδες: για 2 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 10′

Υλικά

  • 100 γρ. νεαρά καισαρικά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ρόκα, σπανάκι και λόλα
  • 1 χούφτα καρύδια
  • 50 γρ. λεπτές φέτες παρμεζάνας
  • 3 κ.γ. σουσάμι
  • 4 κ.σ. βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μέλι αραιωμένο σε 15 γρ. χλιαρό νερό

Διαδικασία

  1. Πλένω πολύ καλά τη πρασινάδα, κόβω τα κοτσάνια και τα αφήνω να στραγγίσουν.
  2. Διαλέγω μανιτάρια με κλειστό καπέλο, τα καθαρίζω από τυχόν σκουπίδια ή βρωμιές και τα κόβω σε λεπτές φέτες.
  3. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  4. Ζεσταίνω το σκόρδο ολόκληρο για ένα λεπτό να βγάλει το άρωμά του και το αφαιρώ.
  5. Βάζω στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρω για 3 λεπτά.
  6. Προσθέτω το μπαλσάμικο, το μέλι, αλατοπιπερώνω και αποσύρω.
  7. Σ΄ένα αντικολλητικό μικρό τηγάνι καβουρδιζω το σουσάμι, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να βγάλει τα αρώματά του.
  8. Τοποθετώ σ’ ένα βαθύ πιάτο τη πρασινάδα και από πάνω τη ζεστή σάλτσα με τα μανιτάρια καισαρικά, γαρνίρω με τα καρύδια, τη παρμεζάνα και το σουσάμι.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση