Γανόδερμα το επιπεδωμένο Θεραπευτικές ιδιότητες

Ganoderma applanatum Γανόδερμα το επιπεδωμένο Θεραπευτικές ιδιότητες

Γανόδερμα το επιπεδωμένο Θεραπευτικές ιδιότητες

Το Γανόδερμα το επιπεδωμένο είναι από τα πρώτα είδη που μελετήθηκαν για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Όπως και άλλα είδη του γένους Ganoderma, το Ganoderma applanatum αποτελείται από περίπου 400 διαφορετικές φυτοχημικές ενώσεις.

Θεραπευτικές τους ιδιότητες του Γανόδερμα του επιπεδωμένου

Έχουν απομονωθεί τριτερπένια, πολυσακχαρίτες και στεροειδή που βοηθούν στην αντιμετώπιση των καρκινικών κυττάρων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ ερευνώνται για πιθανές ηπατοπροστατευτικές, υπογλυκαιμικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το τσάι του έχει αντιμικροβιακές και διουρητικές ιδιότητες, δρα θετικά στην αντιμετώπιση των παρασίτων του εντέρου.

Η ονομασία αυτού του φαρμακευτικού μανιταριού είναι ελληνική και προέρχεται από το ρήμα ‘γανῶ’ και δέρμα, που σημαίνει λαμπερό δέρμα.

Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν αυτά τα μανιτάρια για χάραξη σχεδίων όταν είναι φρέσκα και το σχέδιο παραμένει όταν στεγνώσει. Επίσης χρησιμοποιείται για την βαφή υφασμάτων.

Το Ganoderma applanatum συχνά καταναλώνεται ως τσάι και έχει πλούσια, καπνιστή και ελαφρώς πικρή γεύση. Χρησιμοποιείται ως ένα ιατρικό μανιτάρι, αλλά δεν θεωρείται ότι είναι τόσο ευεργετικό όπως τον πιό γνωστό συγγενή του, το Ganoderma lucidum (επίσης γνωστό ως reishi μανιτάρι ή lingzhi).

Το Ganoderma applantum έχει λάβει λίγη επιστημονική προσοχή σε σύγκριση με άλλα είδη του γένους Γανόδερμα, όπως το Ganoderma lucidum.

Δεν υπάρχουν ανθρώπινες δοκιμές που να έχουν διεξαχθεί για τη χρήση του Ganoderma applantum. Στο εργαστήριο και σε μελέτες σε ζώα, έχει παρατηρηθεί ότι εμφανίζει ανοσοποιητικό-τόνωση επιδράσεις.

Σε εργαστηριακές μελέτες έχει σταματήσει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, αλλά δεν είναι σαφές οι επιπτώσεις που θα έχει για το ανθρώπινο σώμα.

Προσοχή:

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα ή που λαμβάνουν κάποια ανοσοκατασταλτική θεραπεία.

Πηγή: Photography flickr.com, Author Björn S… Taken on July 8, 2017

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]