Μανιτάρι Chaga Θεραπευτικές ιδιότητες

Μανιτάρι Chaga Θεραπευτικές ιδιότητες

Το μανιτάρι που φυτρώνει σε δέντρο

Πρόκειται για έναν μύκητα που αναπτύσσεται στο δέντρο της σημύδας και σε άλλα δέντρα σκληρού ξύλου. Έχει ακανόνιστο σχήμα και χρώμα μαύρο-καφέ (το οφείλει στην μεγάλη περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά).

Η ποικιλία που φύεται στη σημύδα είναι η πλέον ισχυρή, λόγω της συγκέντρωσης της ουσίας βετουλίνης, που είναι τοξική για τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να επηρεάζει τα υγιή και του χρόνου που χρειάζεται για τη συγκομιδή του που φτάνει τα 20 χρόνια.

Φύεται στη Ρωσία, τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την Ιαπωνία, την Κορέα, τις ΗΠΑ και τον Καναδά και δεν καλλιεργείται. Στη Σιβηρία το αποκαλούν «Δώρο των Θεών» ή το «Μανιτάρι της Αθανασίας» και το χρησιμοποιούν εδώ χιλιάδες χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς.

Μανιτάρι Chaga Θεραπευτικές ιδιότητες

Το μανιτάρι Chaga (Inonotus obliquus) είναι ένα φαρμακευτικό μανιτάρι που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, με σημαντικές αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και αντι-ιικές ιδιότητες.

Στη λαϊκή ιατρική των περιοχών της Ρωσίας, όπου κυρίως φύεται έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του στομάχου και των πνευμόνων αλλά και για τη θεραπεία άλλων ασθενειών συμπεριλαμβανομένης της γαστρίτιδας, του έλκους, της κολίτιδας και των φλεγμονών.

Το Chaga φαίνεται ότι υπερέχει όλων των μανιταριών και θεραπευτικών φυτών σε σχέση με τη θεραπευτική του δύναμη.

Για να ενδυναμωθεί το δέντρο της σημύδας, αλλά και να θεραπευτεί δημιουργεί ισχυρά φυτοχημικά, όπως στερόλες, φαινόλες και ένζυμα. Συγκεντρώνοντας αυτή τη δύναμη, το Chaga περιέχει πολυάριθμες βιταμίνες Β, φλαβονοειδή, φαινόλες, ανόργανα άλατα και ένζυμα.

Είναι μια από τις πυκνότερες πηγές του κόσμου σε παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5), βιταμίνη που είναι απαραίτητη στα επινεφρίδια και τα πεπτικά όργανα.

Περισσότερες από 1.400 σύγχρονες μελέτες υποστηρίζουν ότι τα συστατικά του καταπολεμούν τους ιούς και τους μύκητες, διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, καθυστερούν την ανάπτυξη όγκων και καρκινικών κυττάρων, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα σακχάρου, βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος, αποτοξινώνουν του ήπαρ, τους νεφρούς και τη σπλήνα.

Είναι γνωστό για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και για την αντικαρκινική του δράση έχει εγκριθεί για χρήση κατά του καρκίνου από την Ιατρική Ακαδημία Επιστημών της Μόσχας το 1955.

Η αντικαρκινική του δράση οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε βήτα-γλυκάνες και μελανίνη, αλλά και στα αντικαρκινικά συστατικά βετουλίνη, βετουλινικό οξύ, λουπεόλη και τριτερπένια.

Το Chaga είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, πιο ισχυρό από τις περισσότερες υπερ-τροφές, αντιμικροβιακό, αντιφλεγμονώδες, αντιμυκητιασικό και ισχυρό προσαρμογόνο μανιτάρι.

Το Chaga έχει το υψηλότερο επίπεδο του υπεροξειδίου δισμουτάσης (SOD), που έχει ανιχνευτεί σε οποιοδήποτε τρόφιμο ή βότανο στον κόσμο. Το ένζυμο SOD προστατεύει τα κύτταρα από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών οξυγόνου και προφυλάσσει από ασθένειες, τη γήρανση και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Πηγή: Ιασπις Ευαγγελία ΧατζηλάουPhotography flickr.com, Author Björn S… Taken on February 11, 2018Photography Wikimedia Commons, Author Panoramio upload bot Date 12:47, 6 July 2017 

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]